Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

BENİM CENNETİM KÜTÜPHANEDİR

24 Ocak 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»BENİM CENNETİM KÜTÜPHANEDİR
BENİM CENNETİM KÜTÜPHANEDİR

              Bakülü genç edebiyatçı Günel Recep, çeşitli edebi araştırmalar yaparak kendini geliştiren ve üreten bir yazar. Şiirler yazıyor, kitap çıkarıyor aynı zamanda akedemik çalışmalar yapıyor. Günel Receb’i kendi kaleminden tanıyalım:

“Azerbaycan Dili ve Edebiyatı öğretmeni, AMEA Folklor Enstitütünün doktora öyrencisiyim. Tezimin teması “Azerbaycan Masal ve Destanlarında Başlanqıç ve Final Motifleri”dir. Çocuklukdan şiir ve hikayeler yazıyorum. Türkce, Rusca ve İngilizce’den tercümeler yapıyorum. 

Bu yıl  Aralık ayında ilk kitabım yayınlandı. “Ovsun” adlı kitap esasen sevgi şiirlerindən  ibaret. Kitab “BİZ” klübü tarafıından yayınlandı. Hemen ardından “Libra” neşriyatı tarafından çoçuk hikayelerinden ibaret bir kitap yayınlamak kararı verdik. Bundan önce neşiyyat için R.Kiplinqin  “Cesur Kaptanlar” romanını tercüme etmiştim. “Qönçe” çoçuk dergisinde çoçuklar için şiirlerim,  hikayelerim yayımlanıyordu. Kitaplarla vakit geçirmeyi (okumak, onların fotorafını çekip paylaşarak insanların 80969458_782232638868901_8695390083659857920_nilgisini çekmeyi) seviyorum. Tezimle ilgili Azerbaycan destanları, masalları ile Manisa masallarının, Türk destanlarının  ortak motiflerini, Türk mitolojisini inceledim. Bununla ilgili makalelerim ilmi dergilerde yayınlandı. Posmodern edebiyyat, U.Eko, çağdaş  Azerbaycan edebiyatı üzerine çalışmalarım da var. . Metamodernizm, beyin gücü ile ilgili araştırmalar yapmayı planlıyorum.

Benim için en mukaddes olan, din sevgidir, en güzel ibadet, iyiliktir, benim cennetim: kütüphanedir. Daha çok okumak, yaratarak yaşamak ve de sevmek, insanları, tabiatı, evreni sevmeyi gençlere öneririm. Huzur dolu, sevgi ve iyilik dolu bir dünyada yaşamak isterdim. Tehlikeler her bir toplum için vardır. Dayanabilmek, mücadele etmek için bilgili, hür gelecek yetiştirmek çok önemlidir.” diyen yazarımıza başarılar diliyoruz.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler : ,
TemaFabrika