Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

MUHTAR ADAYLARI ÇALIŞMAYA BAŞLADILAR

03 Kasım 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»MUHTAR ADAYLARI ÇALIŞMAYA BAŞLADILAR
MUHTAR  ADAYLARI ÇALIŞMAYA BAŞLADILAR

Yerel seçimler yaklaşırken, köy muhtarlıklarına aday olan kişiler de adaylıklarını açıklamaya başladılar. Çok sayıda adayın olması bu yerel seçimlerin çok heyecanlı geçeceğini göstermektedir. 3 ilçe, 7 belediye, 3 belde, ilçelere bağlı mahalleler ve toplam 163 köyde yapılacak olan seçimlerde verilen sözler ve vaatler de değişiklik göstermektedir. Bu adaylardan Yaycı Köyü muhtarı Ferhat Yıldız ise renkli kişiliği ve sosyal etkinlikleri ile dikkati çekmektedir. Yıllarca yurt dışında yaşadıktan sonra köyüne yerleşerek, yaklaşık 10-12 milyonluk bir yatırımla köy girişindeki baba evinin yerine güzel bir ev yaptıran Yıldız sorularımızı içtenlikle yanıtladı:

Soru: Sayın Yıldız, sizin maddi durumunuz iyi, neden muhtar adayı oldunuz?
Ferhat Yıldız: Bana bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Ben herhangi maddi bir beklenti için muhtar adayı olmadım. Köyümüz Iğdır’ın en güzel konumunda, yol üstünde bulunan, ulaşımıyla, kültür birikimi ile diğer köylerden farklanan bir yapıdadır.
Köyümüzden yetişmiş çok sayıda kişi, kamu kurumlarında ve özel sektörde farklı pozisyonlarda çalışmaktadır. Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan yazarlarımızın, doktorlarımızın, mühendislerimizin, subaylarımızın, öğretmenlerimizin ve iş adamlarımızın en azından tatillerini köyümüzde geçirmelerini istiyorum. Böylece köyümüzdeki öğrencilerin onlarla irtibat kurarak teşvik edilmelerini sağlamak istiyorum. Her alanda potansiyeli çok yüksek olan köyümüzün bu kaynaklarının verimli kullanılmaması beni aday olmaya zorladı.
Bu köy, ekonomik kaynaklarını kullanarak cennet gibi olabilir. Sadece kültürel çalışmalarla bile bu köyün çehresi değişebilir. Ben eğitime çok önem veriyorum. Bu nedenle bu köyde herkesin üniversiteye gitmesini arzuluyorum.

whatsapp-image-2023-11-03-at-20-16-26Soru: Sayın Yıldız, maddi ihtiyacınız olmadığı halde sorumluluk hissederek görev alma düşünceniz takdire değer. Ancak muhtar olursanız sizin için bir maliyet oluşmayacak mıdır?
Ferhat Yıldız: Bildiğiniz gibi benim şahsi çevrem geniştir. Evim, köyümüzün girişindedir. Iğdır’ın memuru, amiri, şimdi de benim misafirim oluyor, muhtar olsam da benim misafirim olacaktır. Dağdan gelen misafirlerim de oluyor. Hepsinin başımın üstünde yeri vardır. Benim kapım açıktır. Aslında köyünün sorunlarını çözmek isteyen bir muhtarın kapısı her zaman açık olmalıdır. İnsani ilişkilere önem veriyorum. Bunun için para harcamaya değer.

Soru: Çevrenizin geniş olması ve maddi imkanlarınızın yeterli oluşu Yaycı Köyü için bir avantajdır tabi. Köy için neler yapmayı planlıyorsunuz?
Ferhat Yıldız: Öncelikle ben bir ekiple çalışacağım. Benim için azaların, köy ihtiyar heyetinin ve kadın kollarının fikirleri çok önemlidir. Köy için yapılacak önemli işlerde beraber karar alacağız. Hatta online olarak başka şehirlerde yaşayanların fikirlerini almak bile benim için önemlidir.
Her şeyden önce köydeki yapılaşmanın belli bir proje çerçevesinde yapılması bu köye değer katacaktır. Ana cadde üzerindeki evler duvarlarını boyarlarsa ne kadar güzel bir görüntü ortaya çıkar bir düşünsenize? Bizim köy, ufuk düzenlemelerle Iğdır’ın villalarını köyümüze çekebilir.

Soru: Köyünüzü tarihi hakkında bilginiz var mıdır?
Ferhat Yıldız: Evet! Köyümüzden yetişmiş tarihçi yazar Metin Yıldırım’ın araştırmalarına göre köyümüzde bin yıldan fazladır yerleşik yaşam vardır. Başta Salur Bey’in torunlarından Yaycı Bey’e bağlı Yaycı Oymağı’nın , yine Üç-Ok’lardan İğdir Bey’e bağlı oymaklar olmak üzere, çeşitli Türk kavimleri köyümüzde yaşamışlardır. Köyümüzde bulunan Koçbaşlı mezar taşları bunun en güzel ispatıdır. Bu nedenle Koçbaşlı mezar taşlarını daha iyi korunması için her türlü önlemi alacağım. Bir sponsor bulursam köyümüzün tarihi dokusuna uygun bir tag(giriş) yaptırmak da planlarım arasındadır.

Soru: Başka hangi planlarınız var?
Ferhat Yıldız: Öncelikli hedefim, köye doğalgaz ve içme suyu getirmek. Bunun için sayın valimizden ve Iğdır milletvekilimizden çalışmalarımıza destek sözü aldım. Kanalizasyonun eksiklikleri de tamamlanacaktır.
Aslında yapılacak çok iş var: Şimdilik ana başlıklar halinde söylemek gerekirse;
-Köy içi yollarının genişletilmesi,
– Yeni köy muhtarlığı binası ve misafirhane,
-Park alanı,
-Yaz aylarında yolların sulanması,
-Muhtar maaşımdan köyün yoksullarına, ihtiyaç sahiplerine ve durumu iyi olmayan öğrencilerin yol paralarına yardım yapılması,
-Bayanlar ve çocuklar için park,
-Azalarımdan veya görev için yakın ve uzak bir yerlere giden kişilerin masraflarının tarafımdan karşılanması,
-Mezarlıklarımızı ışıklandırıp ağaçlandırılması, (Bunun için Orman müdürümüz Taner Bey’den söz aldım.)
-Sağlık evi veya sağlık ocağının hizmete açılması,
(Sağlık evin boyasını ve tamiratını yaptırarak Sağlık il müdürlüğünün bir hemşire atamasını sağladım.)
-Köyde işsiz olan gençler için IĞDIR organize sanayide faaliyet gösteren fabrikalarla görüşerek işe alımlarının sağlanması,
Başak projelerim de var onları da ileriki bir tarihte açıklayacağım.

Soru: Ekibiniz belli mi?
Ferhat Yıldız: Evet! Ekibim aşağıdadır , hatta bu ekip biraz daha genişleyecektir.

Muhtar. Ferhat Yıldız
Aza. Bahattin parlar
Aza. Kasım Tunay
Aza. Sefer Aydın
Aza. Sefter Yıldırım

YEDEK. AZALAR
Ali Yıldız Ve Ali parlar 
Zaman Parlar 
Erol Güneş 
Abbas Kiliç 

İHTİYAR HEYETİ

H Süleyman Tunay
Cahit Yıldırım
Cahit. Özdemir
Mürsel. Yıldız
Selahattin. Parlar
Asker Güneş
Resül Özyıldız
Hadı Yıldırım
Kahraman Parlak
Mahmut. Yıldız
Hasan Yeşil
Kasım Parlar

KADINLAR KOLU BAŞKAN
SEVDA MERT SAADET. YILDIRIM

ÜYELER
Süre Tunay
Sefa Yıldız
Sibel Mert
Çicek Yıldırım
Canan Çalkılıç
Fatma Parlar
Nermin Yıldız
Sevda Yıldız
Öznur Yıldız
Müge Tunay
Ferah Yıldırım
Bilgi Yıldız kıran

Soru: Size ve ekibinize başarılar diliyorum.
Ferhat Yıldız: Teşekkür ederim. Yaycı Köyü’nün çehresi değişecektir. Yeni yüzyılda Atatürk’e yakışır modern ve çağdaş bir köyümüz olacaktır. Bana ulaşmak isteyen tüm köylülerim için aşağıya telefonumu ve epostamı yazıyorum. Saygılarımı sunuyorum.

MUHTAR ADAYI
FAHRETTİN. YILDIZ (Ferhat)
Tel. 0532 761 48 51
E Posta:
ferhat0076@hotmail.com

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika