Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

HEMREYLİK GÜNÜ İSTANBUL’DA KUTLANDI

27 Aralık 2015 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»HEMREYLİK GÜNÜ İSTANBUL’DA KUTLANDI
HEMREYLİK  GÜNÜ İSTANBUL’DA KUTLANDI

HEMREYLİK (DAYANIŞMA) GÜNÜ COŞKU İLE KUTLANDI

Dünya Azerbaycanlılar Hemreylik Günü İstanbul’da coşkulu bir programla kutlandı. Tüm dünyadaki Azerbaycanlı Türkler arasında kardeşliği ve birliği pekiştirmek amacıyla yapılan kutlamalar son yıllarda hemen her ülkede kutlanmaya başlandı.
16 Aralık 1991 yılında Nahçıvan Ali Meclis Başkanı Rahmetli Haydar Aliyev tarafından ilan edilen Hemreylik Günü bütün Türk Dünyası’nda kabul görmeye başladı.

Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunmasıyla  başlayan  program İSTAD derneğinin tanıtım videosu ile devam etti.  Seçkin davetlilerin katıldığı gecede İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu, Azerbaycan İstanbul Konsolosu Kenan Murtuzov , Azerbaycan Diaspora İle İş Üzre Devlet Komitesi temsilcisi Elmar Memmedov, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, MHP Milletvekili, Arzu Erdem, Dünya Azerbaycan Türk Kadın Derneği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı , Hollanda Türk Azerbaycan Derneği Başkanı İlhan Aşkın, MHP 7 Haziranda milletvekili adayı İsa Yaşar Tezel birer konuşma yaptı.
1İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu gecede yaptığı konuşmada; derneğin amacı ile ilgili kısa bir bilgi vererek, katılımcılara teşekkür ettikten sonra tek millet iki devlet olan iki kardeş ülkenin birlik ve dayanışmasına ile ilgili şunları söyledi: ”Değerli katılımcılar,Türkiye-Azerbaycan dostluk ve dayanışması asırlara dayanmaktadır.Bu öyle bir kardeşliktir ki,geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de devam edecektir. 1915’te ‘Çanakkale Boğazı Geçilmez’ derken yanımızda Azerbaycan Türkleri ve Kafkasya’dan birçok Türk kardeşimiz vardı.Aynı milli şuur,1918’de Azerbaycan zor durumdayken Kafkas İslam Ordusu Azerbaycan’a intikal ederek şarkın ilk Türk Cumhuriyetinin, yani Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kurulması ile kardeşlik taçlanmış,aynı milli dayanışma Kurtuluş Savaşı sırasında gardaş kömeği olarak Atatürk’ün yardım talebine Neriman Nerimanov’un ”Kardeş kardeşe borç vermez” sözü ile yapılan yardımlar neticesinde biz Kurtuluş Savaşı’nda başarılara başarı katmışız.Bu kardeşlik ve dayanışma,tarihin her sayfasına altın harflerle yazılmıştır.Bize düşen bu dayanışma ve kardeşliği koruyup yücelterek geleceğe taşımaktır,” dedi.
Karakoyunlu konuşmasının devamında yakın zamanda Prag’taki bir toplantıda Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Türkiye’yi suçlamasına Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ”Burada Türkiye yok,ben varım” diyerek itirazını yüksek sesle dile getirmesinden bahsetti.
Karakoyunlu konuşmasında Karabağ konusuna da değinerek Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinin halen Ermeni işgali altında olduğunu, Karabağ’ın ve diğer Azerbaycan topraklarının kurtarılmasının bölgeye barış ve huzur getireceğini söyledi.
Gecede Azerbaycan müziğinin seçkin temsilcisi Nuriye Hüseyinov muhteşem sesiyle izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı. Balaban ustası Alihan Samedov, Alp Akmmaz Tuna Güvenç, Kafkas Yıldızları Ekibi geceye ayrı bir renk kattı. Tören sonunda Azerbaycan Devlet sanatçısı Nuriye Hüseyinova’ya TÜRK DÜNYASI ONUR PLAKETİ takdim edildi.

2 1415208_10153860298073754_8831506160345536571_oGecenin sponsoru KAFKASYAPI’nın  sahibi  ÖZAY   TAŞ’a  yardımlarından ve gecenin düzenlenmesinde    verdiği destekten dolayı bir plaket verilerek teşekkür edildi.

 

İSTAD YÖNETIM KURULU ÜYELERİ:

Başkan Sefer Karakoyunlu, Yönetim Kurulu Üyeleri: Metin Yıldırım, Bedir Taşan, Prof Dr İbrahim Öztek, Nebahat Kirman, Abbas Murat Danışmanlı, Servet Yenigün, Turhan Akmanlı, Cemal Uygur, Muharrem Korkut, Mehriban Kayan, Levent Adıyeke, Ahmet Demirbaş, Bülent Tanrıverdi, Tuna Güvenç, Orhan Çerkez, Bahattin Miral, Mürsel Şafak, Mete Yıldırım, Nebahat Kirman,

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

TemaFabrika