Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

ATIK KAĞIDIM AĞAÇ OLDU KAMPANYASI

08 Ocak 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»ATIK KAĞIDIM AĞAÇ OLDU KAMPANYASI
ATIK KAĞIDIM AĞAÇ OLDU KAMPANYASI

ATIK KAĞIDIM AĞAÇ OLDU” KAMPANYASI İLE TOPLANAN ATIK KAĞITLAR EKONOMİYE KAZANDIRILDI

Çevre ve Şehircilik Iğdır İl Müdürlüğü yeni bir kampanya başlattı.   Atık kağıtların değerlendirilmesi için  yapılan çalışmalar sonuç verdi.   Çevre ve Şehircilik Iğdır İl Müdürü   Hamdi Görkem GENÇTÜRK yapılan çalışmalar hakkında  bilgi vererek:
Bilindiği gibi hızlı nüfus artışına bağlı olarak, dünya kaynakları hızla tükenmekte olup, kaynaklarımızı tasarruflu şekilde kullanmak ve geri dönüşümü olan atıkları değerlendirmek gerekmektedir. Yapılan istatistiklere göre, ülkemizde yılda yaklaşık 1 milyon ton kağıtla gereksiz yazışma yapılmakta ve bir büro elemanı yılda 81 kg kaliteli kağıt atığı çıkarmaktadır.
Bir ton kullanılmış kağıdı geri kazanarak, kağıt üretmek için gerekli olan enerji, normal işlemler için gerekli olanın % 50 si kadardır. Bu durumda, 1 ton kullanılmış kağıdın geri kazanılmasıyla 17 ağaç kurtarılır ve 4.100 kilowatt-saatlik enerji tasarruf edilir ki; bu miktar bir ailenin ortalama olarak, 1 yılda kullandığı elektrik enerjisine eşittir.
Kağıt atıklarının ekonomiye tekrar kazandırılması ve doğal kaynaklarımızın korunması amacıyla, 2013 yılında İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda ve Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin desteği ile, “Atık Kağıdım Ağaç Oldu” adlı kağıt hurdası toplama kampanyası başlatılmıştır. 2015 yılında protokolümüz yenilenmiştir.
“Bir Ağaç da Sen Kurtar” sloganıyla başlattığımız kampanyada, İl Müdürlüğümüzce tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla yazışmalarımız yapılarak, muhafazasında lüzum kalmayan, imha edilmesi gereken kağıt hurdalarının toplanarak, İl Müdürlüğümüze tahsisli depoda biriktirilmesi sağlanmıştır.
Topladığımız 13 ton atık kağıt, ekonomiye kazandırılmış olup, geliri Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği hesabına aktarılmış ve köy okullarımızın ihtiyaçları için kullanılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur,” dedi

Bu örnek çalışmaları için sayın Hamdi Görkem GENÇTÜRK’ü ve ekibini kutluyoruz.

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

TemaFabrika