Dolar : Alış : 32.2448 / Satış : 32.3029
Euro : Alış : 35.1355 / Satış : 35.1988
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

O HEYKEL DERHAL KALDIRILMALIDIR

06 Eylül 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»O HEYKEL DERHAL KALDIRILMALIDIR
O HEYKEL DERHAL KALDIRILMALIDIR

         1922 yılında Türk milliyetçisi Talat Paşa’yı katleden Ermeni teröristlerden Soğomon Tehliryan’ın heykeli Ermenistan’da dikildi.

Durma tepki gösteren İSTAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği başkanı Sefer KARAKOYUNLU:  “Tüm dünya kamuoyu Ermenistan’ın ne kadar kindar ve seviyesiz bir devlet olduğunu görmelidir. Her fırsatta Türkleri soykırımla suçlayan Ermenistan gerçek tarihi ile yüzleşmek zorundadır. Bir asırdır sürdürdükleri düşmanlık politikası ile bir yere varılmaz. Ermenistan’da dikilen bu katilin heykelinin ayakları altında Türk Paşasını başı konulmuştur. Bu, kabul edilemez bir durumdur. Yeni nesillere aktarılmak istenen bu kindarlık bir insanlık suçudur. Ermenistan, tarihi gerçeklerle yüzleşip bu politikadan vaz geçmelidir. Yüz yıl önce şehit edilen bir paşamızın seviyesizce sergilenmesi Türk halkını derinden üzmüştür. Yıllar önce o coğrafyanın yüzde 87 si Türk soylu iken, bugün o coğrafyada bir tane dahi Türk yaşatılmamaktadır. Hâlbuki Türkiye’de binlerce Türk vatandaşı Ermeni vardır ve huzur içinde yaşamaktadırlar şimdi sormak lazım hangisi insanlık?

Tarihi gerçeklerle yüzleşmek istemeyen Ermenistan bölgede provokatif eylemlere devam ediyor. Ermenistan Bölgeye abarış ve istikrarın gelmesini istiyorsa bu gibi provokatif eylemlerden vazgeçip, haksız yere işgal etmiş olduğu Azerbaycan topraklarını derhal kayıtsız şartsız terk etmelidirler.

Devlet yetkililerinden isteğimiz bu aymazlığa son verdirilip heykelin kaldırılması yönünde girişimde bulunarak Türkiye’de kaçak yaşayan Ermenilerin derhal yurt dışı edilmesini ve Ermenistan’a bu durumdan dolayı nota verilmelidir”dedi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler : ,
TemaFabrika