Dolar : Alış : 32.2472 / Satış : 32.3053
Euro : Alış : 34.6335 / Satış : 34.6959
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

NURİ PAŞA’YA ANIT MEZAR YAPTIRILDI

28 Eylül 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»NURİ PAŞA’YA ANIT MEZAR YAPTIRILDI
NURİ PAŞA’YA ANIT MEZAR YAPTIRILDI

Büyük Türk kahramanı Nuri  Paşa Edirnekapı Şehitliğindeki mezarı başında anıldı. 28 Eylül 2106 günü düzenlenen törene çok sayıda davetli katıldı.  Uzun yıllar bakımsız bir şekilde bırakılan Nuri Paşa’nın mezarı  İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ramazan Minder , Enver Paşa’nın Torunu Arzu Enver Eroğan, Arzu Enver Hanımın Eşi Ömer Eroğan, Nuri Paşa kitabının Yazarı Atilla Oral, mezarlığın yapımını üstlenen iş adamı Zeki Yılmaz, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve Azerbaycanlı gazeteci Mayis Alizade’den oluşan girişimci heyetin gayretleriyle yaptırılarak Nuri Paşa’nın manevi şahsiyetine uygun bir hale getirildi.

Anıt mezarda yapılan konuşmalarda Nuri Paşa’nın kahramanlıkları anlatıldı. Bilindiği gibi  1918 yılında Bakü’nün Rus ve Ermenilerden kurtuluşunu gerçekleştiren Kafkas İslam Ordusu Kumandanı ve Milli Mücadele’mizin kahramanı Nuri Paşa, Türk İstiklal Savaşı’dan sonra da millî mücadelesine devam ederek, kurduğu fabrikalarla ülke ekonomisine büyük katkıda bulunmuştur.sefer-2

İstanbul Sütlüce’de kurduğu silah fabrikası, Türk savunma sanayiine büyük katkı sağlamıştır. Ancak bu fabrika 2 Mart 1949’da sabotajla havaya uçurulmuş, Nuri Paşa 28 arkadaşıyla şehit olmuştur. Nuri Paşa’nın vücudunun bir parçası 10 gün sonra Haliç’ten çıkarılmış ve cenaze namazı kılınmadan Edinekapı Şehitliği’ne defnedilmiştir.

Büyük Türk Kahramanını  rahmet ve minnetle anıyoruz.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler : , , ,
TemaFabrika