Dolar : Alış : 32.3199 / Satış : 32.3781
Euro : Alış : 34.6073 / Satış : 34.6697
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

IĞDIR İL AFAD ÇALIŞANLARI KENDİLERİNİ ANLATTI

28 Ocak 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»IĞDIR İL AFAD ÇALIŞANLARI KENDİLERİNİ ANLATTI
IĞDIR İL AFAD ÇALIŞANLARI KENDİLERİNİ ANLATTI

Iğdır il AFAD kurumu çalışanı Mehmet Öztürk kendilerini haber sitemize anlattı. Aynı zamanda sendikacılık yapan Öztürk  özgeçmişini ve çalışmalarını şöyle özetledi:

“Mehmet ÖZTÜRK 1971 Iğdır Tuzluca İlçesi Gaziler Köyünde ( Nahiyesinde ) dünyaya geldim İlkokul ve ortaokulu Gazilerde tamamladım, Lise Kağızman lisesinde Kafkas Üniversitesi Iğdır Meslek Yüksekokulu Elektrik bölümünü bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olup,1996 yılında Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünde memuriyet başladım,2005 yılında Iğdır Tarım Reformu Bölge Müdürlüğüne naklen geçiş yaptım 2011 yılına kadar görev yaptıktan sonra Mayıs 2011 İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne Naklen geçiş yaptım halen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde Elektrik Teknikeri olarak görev yapmaktayım, Aynı zamanda Afad – Sen Genel Başkan Yardımcısı olarak sendikacı olarak görevimi sürdürmekteyim.
2009 yılından Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetim Bakanlığı kurulmuş olup,81 il Afet ve Acil durum Müdürlüğü ve 11 Arama Kurtarma birliği ile birlikte toplam 92 İl teşkilatları ile görev sürdürülmektedir.2009-2014 tarihleri arasında il teşkilatları Özel idaresi bünyesinde hizmet ederken 2014 Mart ayında İçişlerine bağlanarak bağımsız müdürlük olarak hizmet etmeye devam etmiştir. 2014 yılında Afad Sen ( Afad Çalışanları Sendikasını ) kurarak amaçlarımız doğrultusunda hizmet etmeye çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz,
Bu çerçevede nasıl ki AFAD Başkanlığı Dünyada bir marka haline gelmiş ise AFAD-SEN’in de üyelerine yönelik tüzüğünün 6. maddesi gereği Ulusal ve ulusal arası düzeyde Arama Kurtarma faaliyetinde bulunan kuruluşlarla işbirliğine girerek eğitim ve tatbikatlar düzenlemek.
Üyelerimizin Arama Kurtarma sonrası karşılaşılan hukuki sorunların çözülmesi için AFAD Başkanlığı ile görüşmeler yaparak önerilerde bulunmak, çözümler üretmek ve mali sorumluluk sigortası yaptırmak.
Bir AFAD çalışanı olarak buradan bütün arkadaşlara sesleniyorum. Bizim yerimiz sizin yanınız, sizin yeriniz bizim yanımız. AFAD çalışanlarının tek gücü olan AFAD-SEN çatısı altında birleşelim. Hep birlikte güçlenelim.
2009-2014 yılları arasında özel idareler bünyesinde hizmet etmiş olup o yıllarda Afet ve Acil durum Müdürlüğü personeline verilenn Sosyal Denge Tazminatı adı altında ek ödeme malesef verilen hak geriye alınamaz diye memur haklarında bir ilki yaşadık elimizden sosyal denge tazminatı alınmış oldu,Afad Sen olarak bunun yıllarca mücadelesini verdik malesaf o haklarımızda mağdur kaldık ,2014 yılından beri mücadelemiz olan afad çalışanların en önemli özlük haklarından olan Afad tazminatı , Beş yılda bir yıl yıpranma hakkı ve çalışanların Tayin Haklarının belirlenmesi en önemli çalışmalarımız arasındadır, Aayrıca Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinde çalışan Enformasyon memurlarının idari hizmetler değilde Teknik Hizmetler sınıfına alınması
* AFAD ÇALIŞANLARI olarak üzerinde ünüforma olupta tazminat olmayan tek kamu çalışanlarıyız.
* AFAD ÇALIŞANLARI olarak riskli iş gurubunda olmamıza rağmeh fiili hizmet süresi zammmı almayan kurum çalışalnarı afad çalışanlarıdır.
* Başlıca görevlerimiz: Başta Depremler olmak üzere, bogulma vakaları trafik kazaları, çığ , sel, yeleyal , kaya düzşmeleri vb . Daha doğrusu her türlü afet ve acil durumlarda AFAD çalışanları hemem bu görevlerde rastlayabilirsiniz.
* AFAD GÖNÜLLÜLÜK PROJESİNDEN
Tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir.
* YURT DIŞINDAKİ HER TÜRLÜ AFET VE ACİL DURUMLAR İLE SOSYAL YARDIMLARIN KOORDİNESİNDE AFAD KURUMU KOORDİNESİNDE YAPILMAKTADIR YARDIMLAR.
* HALEN AFAD ÇALIŞANLARI SURİYE SINIRLARINDA BULUNAN GEÇİCİ GÖÇMEN KAMPLARINDA GÖREV YAPMAKTADIRLAR.
* Sendika OLARAK DEVLETİMİZİN HER ZMAN YANIDAYIZ VE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ VE VERMEYEDE D EVAM EDECEĞİMİZ.
* CUMHUR BAŞKANIMIZDAN İSTEĞİMİZ BAZI KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN VAAD EDİLEN VE YAKIN ZAMANDA DA YÜRÜRLÜĞE GİDECEĞİNE İNANDIĞIMIZ 3600 EK GÖSTERGE HAKLARINDAN AFAD ÇALIŞANLARININ DA DAHİL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ.
Artık tüm AFAD çalışanı TEK SES, TEK YÜREK …

Mehmet Öztürk
Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü
AFAD-Sen Başkan Yardımcısı
mehmetozturk76_1@hotmail.com
mehmet.ozturk@afad.gov.tr”

KONUŞMA METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler : , ,
TemaFabrika