Dolar : Alış : 32.3199 / Satış : 32.3781
Euro : Alış : 34.6073 / Satış : 34.6697
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

POLAD HEŞİMOV TÜRK DÜNYASINI BİRLEŞTİRDİ

19 Temmuz 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»POLAD HEŞİMOV TÜRK DÜNYASINI BİRLEŞTİRDİ
POLAD HEŞİMOV TÜRK DÜNYASINI BİRLEŞTİRDİ

                    Tarih, her millete yaşadığı coğrafyada bir görev vermiştir. Bütün milletler kendi tarihlerini, kendi kaderlerini tayin ederken,  Ermeniler, emperyalizmin tetikçisi olmayı tercih etmiştir. Osmanlı Devleti’nde rahat bir yaşam sürerken işgalci Avrupa ile iş birliği yapıp Türkleri arkadan hançerlemişlerdir.

          Türk toprağı olan İrevan’a, Rus Çarı’nın projesi sonucu yerleştirilmiş ve suni bir devlet haline getirilmiş Ermenistan, hâlâ emperyalizmin tetikçisi olmaya devam ediyor. Önce İrevan’daki Türkleri öldürerek, evlerini yakarak, çeşitli hilelerle sürgün etmişler, Türklere duydukları nefret bununla azalmamış daha sonra Azerbaycan’ın topraklarını işgal etmişler, bu da yetmemiş şimdi Türkiye’nin yedi ilini ve Ağrı Dağı’nı istiyorlar. Ermenistan tarihe, azgın devlet, alçak devlet, çocukları, kadınları öldüren devlet olarak geçti. Aslında onlara devlet de denemez; Çünkü abilerinin emrindeler, onlar ne diyorsa onu yapıyorlar. Onların efendileri Sovyetlerdi, Avrupa’da ise özellikle Fransa’ydı.

          Açlıkla, sefaletle mücadele eden Ermeni halkı yurt dışına kaçarken, Ermenistan Devleti halkın dikkatini başka yönlere çekmek için Azerbaycan topraklarına saldırıyor. Ne yazık ki bu saldırıda  Tümgeneral Polad Heşimov, Albay İlgar Mirzeyev, teğmenlerimiz ve askerlerimiz şehit oldu. Tetikçi Ermenistan Devleti hem efendilerinden aldığı emri yerine getirdi hem de açlıkla, covid-19 hastalığı ile  mücadele eden kendi halkının dikkatini dağıttı.

          Ermenistan’ın yanıldığı bir şey var: Artık Azerbaycan eski Azerbaycan değildir. Azerbaycan’ın düzenli ve güçlü bir ordusu vardır. Azerbaycan’ın, kendi askerlerinin önünde şehit olmayı göze alabilen Tümgenerali vardır. Azerbaycan’ın “Karabağ’a yürüyelim!” diyen gençleri vardır. Azerbaycan’ın, Türkiye’de Azerbaycan askeri olmak isteyen Türk kardeşleri vardır. Ya gerçekten bu gerçekleri görmüyorlar ya da içeride o kadar sıkıştılar ki kendilerini kurtarmak için ateşle oynuyorlar.

Hadsizlikleri ve alçaklıkları öyle büyüdü ki sivil yerleşim yerlerine bile bomba atmaktan çekinmiyorlar. Ermenistan’a “dur” demenin zamanı gelmiştir. Her halimizle, malımızla, canımızla Azerbaycan’ın yanındayız.  Kahraman Polad Heşimov, Türk dünyasını birleştirdi.

Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin.

Metin Yıldırım

Sosyal Bilimci/Yazar

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika