Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

BERLİN’DEN LOS ANGELES’A KADAR KALLEŞLİK

29 Aralık 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»BERLİN’DEN LOS ANGELES’A KADAR KALLEŞLİK
BERLİN’DEN LOS ANGELES’A KADAR KALLEŞLİK

Sözde iki müttefikimizden ayrı zamanlarda ama aynı konuda kalleşlik gördük.

Birincisi: 15 Mart 1921 tarihinde Berlin’de Talat Paşa’yı kalleşçe şehit eden Soğomon Tehliryan, iki gün içinde Alman mahkemelerince suçsuz bulunup tahliye edildi.

İkincisi: 28 Aralık 2019 günü Los Angeles Başkonsolosumuz Kemal Arıkan’ı  şehit eden terörist Hampig  Sasunyan ABD mahkemesi tarafından şartlı olarak tahliye edildi.

Her iki olayda da Türk Milleti’ne kalleşlik yapıldı: Hem de müttefik olduğumuz ülkeler tarafından… Ermenileri saymıyorum, onlar zaten düşman olduklarını açıkça söylüyorlar. Fırsat bulduklarında Türkleri öldürmekten zevk aldıklarını, çocukların derisini soyduklarını, Azerbaycan topraklarını işgal ettiklerini, Hocalı’da soykırım yaptıklarını hiç gizlemediler. Fırsat bulduklarında benzer eylemleri yapacaklarını da söylüyorlar. Her ne kadar bazı sözde Türk aydınları buna inanmasalar da Ermeniler kendilerince çok tutarlılar. Ağrı Dağı’nı istiyorlar, toprak istiyorlar, tazminat istiyorlar ve vatandaşlık istiyorlar.

Gelelim asıl konumuza, yani sözde iki müttefikin davranışına:

Almanlar Birinci Dünya Savaşı’nda beraber savaştığımız millettir. Ortak strateji hazırlayıp cephede uyguluyoruz ama yenildikten sonra durumlar değişiyor. Ermeniler, tehcirden sorumlu tuttukları Talat, Cemal ve Enver Paşaları öldürmek için karar alırlar. Bu operasyonun adı “Nemesis” operasyonudur. Nemesis, Yunan mitolojisinde “intikam” tanrıçasıdır. Ermeniler kendi vahşi öç duygularını “Nemesis” adıyla özdeşleştirirler.  Nitekim Soğomon Tehliryan adlı katil, 15 Mart 1921 günü Talat Paşa’yı Berlin’de Hardenberg Caddesi 17 numaranın önünde yürüyüş yaparken arkadan yaklaşıp kalleşçe şehit eder. Katil hemen yakalanır ve suçunu itiraf eder. İkinci gün Alman mahkemesi bu katili suçsuz bularak tahliye eder.

Talat Paşa, Hardenberg Caddesi’nde 4 nolu evde yaşamaktadır. Evinden çıkıp sokaktaki 17 numaraya yaklaştığında öldürülmüştür. 23  Ocak 2018   günü Berlin’e giderek rahmetli Talat Paşa’nın yaşadığı ve öldürüldüğü yeri görmek istedim. Sokak üzerinde yaptığım incelemede 4 ve 17 numaraların kullanılmadığını gördüm. Bu numaraların kullanılmamasının bir tesadüf mü yoksa kasıtlı mı olduğunu sizlerin takdirine bırakıyorum. Cadde üzerinde çektiğim video aşağıdaki linktedir.

LİNK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ

Gelelim diğer stratejik ortağımız ABD’ye: 28 Ocak 1982 tarihinde Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ın Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları üyesi Hampig Sasunyan ve Krikor Saliba tarafından kırmızı ışıkta aracıyla durduğu anda şehit edildi. Ermeni Devrimci Federasyonu (ARF)’nin silahlı kanadı JSAG’nin üyesi olan Sasunyan yakalanarak ömür boyu hapis cezası aldı. Kirkor Saliba ise kaçmayı başardı ama daha sonra Lübnan’da öldürüldü. Saliba’yı kimin öldürdüğü bilinmiyor.

Sasunyan için 2010,  2013  ve 2016 yılındaki şartlı tahliye talepleri mahkeme tarafından reddedildi. Ne yazık ki son başvurusunun kabul edildiğini 28 Aralık 2019 günü basına yansıyan haberlerden öğrendik.

Daha önce üç defa reddedilen bu tahliye kararında son günlerde ABD ile yaşanan gerginliğin etkisinin olup olmadığını yine siz okuyucuların takdirine bırakıyorum. Ancak bir gerçek var ki; emperyalizm her tür terör örgütünü kendi lehine kullanmaktadır.

Sonuç: Stratejik ortaklık yoktur; ÇIKARLAR VARDIR. Güçlü olduğunuz kadar kendinizi hem stratejik ortaklarınızdan hem de açıkça düşmanlık edenlerden korursunuz…

Metin Yıldırım

Sosyal Bilimci/Yazar

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika