Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

ADSIZ KADIN, “HOCALI’YA ADALET,” DEDİ…

18 Aralık 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»ADSIZ KADIN, “HOCALI’YA ADALET,” DEDİ…
ADSIZ KADIN, “HOCALI’YA ADALET,” DEDİ…

             HOCALI KATLİAMI TİYATRO OLDU

               1992 yılında Azerbaycan’ın Hocalı kentinde yaşanan facia tiyatroya taşındı.  Aygün Hasanoğlu’nun yazdığı ve Kemale Kemal’in oynadığı “ADSIZ QADIN”  adlı tiyatro oyunu İstanbu’da Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyirci ile buluştu.  Sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda davetlinin katıldığı galada başarılı bir performans sergilendi. Görüşüne baş vurduğumuz Aygün Hasanoğlu, tiyatro çalışmalarının devam edeceğini, Türk halkına gerçekleri tiyatro ile anlatacaklarını söyledi.

          Bilindiği gibi Ermeniler tarafından Hocalı’da yapılan katliamda 613 kişi ölmüştü. Ölenlerden bir kısmı çocuk, kadın ve yaşlılardı. Hocalı’da işlenen cinayetler “soykırım” tanımına uyduğu için bir çok ülke tarafından “Hocalı Soykırımı” olarak kabul edildi.  

      2 Ermenilerin  Hocalı’da yaptığı katliamı hafızalarda canlı tutmak, genç nesillere öğretmek ve bütün dünyanın dikkatini çekmek için  “HOCALI’YA ADALET”  sloganı ile çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Son yıllarda özellikle kullanılan bu slogan Türkiye’de  de benimsenmiş görünüyor….

Azer Haber 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

TemaFabrika