Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İSA YAŞAR TEZEL DİASPORA’DA KONUŞTU

16 Aralık 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»İSA YAŞAR TEZEL DİASPORA’DA KONUŞTU
İSA YAŞAR TEZEL DİASPORA’DA KONUŞTU

          VATAN  UZAKTA  DEĞİL

Azerbaycan Diaspora bakanlığı İstanbul’da bir toplantı düzenleyerek  “Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlıların görüş ve önerilerini aldı.

          Türkiye’nin dört bir yanında bulunan sivil toplum kuruluşlarının davet edildiği toplantı  Diaspora Bakanlığının tanıtım videoları ile başladı ve söz almak isteyenler kendi görüşlerini belirttiler.

Toplantıda söz alan Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan: “Azerbaycan’ın tanıtımı için geçmişte olduğu gibi şimdi de gerekli çalışmaları yapıyorum.” dedi.

Iğdır Belediyesi MHP adayı İsa Yaşar Tezel ise katılımcılara teşekkür ederek diaspora toplantılarını düzenleyen komiteye teşekkür etti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman Azerbaycan’ın yanında olmuştur. Iğdır’da sizlerin de desteği ile başkan seçildiğim takdirde en büyük Diaspora toplantısını Iğdır’da yapacağım,” dedi.  

Tezel,  Iğdır’da birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu “sen-ben”  kavgasının bırakılması gerektiğini Iğdır, halkının artık gerçekleri gördüğünü belirterek halkın kendisine destek verdiğini söyledi.

Konuşmasını:

“Durdukça bedende can,

Yaşa, yaşa Azerbaycan!”   sözleri ile alkışlar arasında tamamladı.

İSTAD  Genel Başkanı Sefer Karakoyunlu ise konuşmasında  bir koordinasyon merkezinin kurulmasını ve bu merkezde yapılacak olan planlama ile çalışmaların yürütülmesini, herkesin el birliği içerisinde daha iyi daha verimli çalışmasını önerdi.  

Toplantı sonunda ortak bir çalışma grubu kurulması ve Türkiye’de yapılacak olan etkinliklerin daha verimli ve katılımcı sayısının fazla olmasına özen gösterilmesi, özellikle de “Hocalı, 20 Yanvar”  gibi Türk tarihinin üzücü olaylarının dış mekanlarda halka açık olarak anılmasına karar verildi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

TemaFabrika