Dolar : Alış : 32.2073 / Satış : 32.2653
Euro : Alış : 34.6708 / Satış : 34.7333
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Ergenekon’da Tahliye Talepleri

08 Mart 2014 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Türkiye»Ergenekon’da Tahliye Talepleri
Ergenekon’da Tahliye Talepleri

Anayasa Mahkemesinin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkındaki ihlal kararı ile kamuoyunda ‘Özel Yetkili Mahkemeler’ olarak bilinen ağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasının ardından, Ergenekon davasında ceza alan, ancak gerekçeli karar henüz yazılmadığı için Yargıtay’da temyiz incelemesi yapılamayan 5 yılı aşkın süredir tutuklu olan sanıklar, tahliye talebinde bulunmaya devam ediyor.

Ergenekon Davası’ndan Silivri Cezaevinde bulunan sanıklar, avukatları aracılığıylaİstanbul Nöbetçi 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye talepli dilekçelerini sundu.

DİLEKÇELERDE ANAYASA MAHKEMESİ’NİN KARARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Avukatlar tahliye talepli dilekçelerinde Anayasa Mahkemesi’nin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında verdiği “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği” şeklindeki kararının dosyadaki tüm sanıkları ilgilendirdiği, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İlker Başbuğ hakkında verilen tahliye gerekçelerinin kendi müvekkileri için de geçerli olduğunu belirtti. Öte yandan Ergenekon Davası’ndan tutuklu bulunan diğer sanıkların da bireysel olarak Silivri Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye talepli dilekçeler sunduğu, dilekçelerin Pazartesi günüİstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderileceği öğrenildi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika