Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Sınır Karakolunda Bayram Sevinci

01 Ekim 2015 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Uncategorized»Sınır Karakolunda Bayram Sevinci
Sınır Karakolunda Bayram Sevinci

Iğdır’ın Aralık ilçesinde, Nahçıvan, Ermenistan ve İran sınırında bulunan 5’inci Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı Torun Kışla Hudut Karakolu’nda vatani görevini yapan Mehmetçikler, Kurban Bayramı sevincini yaşadı.

Türkiye’nin en doğu noktası ve Ağrı Dağı eteklerindeki Aralık ilçesinin 3 ülkeye komşu olduğu, sınır güvenliğini, Cumhuriyetin kurulduğu ilk günden itibaren büyük bir başarı ile sağlayan Dilucu Sınır Kapısı yakınındaki Torun Kışla Hudut Karakolu’nda görev yapan Mehmetçikler, kılınan bayram namazının ardından Bölük Komutanı Piyada Üsteğmen Erçin Yanık komutasında bahçede toplandı. Üsteğmen Yanık, tekmilin ardından askerlere bayramların mili değerleri buluşturan, milli birlik ve beraberliği pekiştiren günler olduğunu belirtti. Kurban Bayramının da bu anlamlı günlerden biri olduğuna işaret eden Yanık, şöyle konuştu:

“Bazı arkadaşlarınızı bayramlarını aileleri ile birlikte geçirebilmeleri için izine gönderdik. Bayramı ailelerinden ayrı geçirecek olan ve burada bulunan arkadaşlarım asla üzülmesin. Ailelerinizin ve sevdiklerinizin sizin sayenizde huzur içinde bir bayram geçireceğini unutmayın. Dün bu görevi babalarınız yerine getirmişti. Yarın da kardeşleriniz ve çocuklarınız ifa edecektir. Milletimizin fedakarlıktan sakınmayarak üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getiren siz Mehmetçiklere minnettardır. Bugün ailelerinizi mutlaka arayın, selam ve saygılarımızı iletin. Hepinizin kurban Bayramı kutlu olsun.”

KOMUTAN MARDİNLİ ERİN AİLESİNİN BAYRAMINI KUTLADI

Bölük Komutanı Piyada Üsteğmen Erçin Yanık nöbet mevzilerini gezerek nöbet tutan askerlerle bayramlaştı. Kuledeki Mardinli Piyade er Şervan Kaya ile sohbet edip bayramını kutlayan komutan Erçin Yanık, askere bayramlaşmak için ailesi ile görüştün mü diye sordu ? Nöbeti bittikten sonra ailesini arayacağını söyleyen er Kaya’ya komutan Erçin Yanık, ‘Hadi aileni buradan arayalım” dedi. Nöbet kulübesindeki telefonda snatrali arayan komutan, görevliye Şervan Kaya’nın ailesini telefonla arayıp bağlamasını istedi. Ailesi ile görüşen Şervan Kaya, anne ve babasını bayramını kutladı. Telefonu alan Bölük Komutanı Üsteğmen Erçin Yanık, “Oğlunuz ve diğer tüm Mehmetçikler bizlere emanet. Merak etmeyin, içiniz rahat olsun. Bende sizlerin kurban bayramını kutluyorum” dedi.

‘YILBAŞINDA AİLEMLE BİRLİKTE OLACAĞIM’

Mevzi Komutanı olarak görev yapan ve aynı zamanda mevzide bulunan şahingöz termal kamera sistemini kullanan Piyade Uzman Çavuş Cuma Çapar, bu sistem ile 24 saat sürekli olarak gözetleme yaptıklarını belirtti. Kilometrelerce uzunluktaki hudut hattındaki canlı hareketlerini ‘gece- gündüz’ ve her türlü doğa olayı sırasında yakından izlediklerini anlatan Çapar, şunları söyledi:

“Hudutta görev yapmanın en büyük zorluğu sosyal imkanların kısıtlı olmasıdır. Ancak arkadaşlarımız ve komutanlarımızla düzenlediğimiz çeşitli faaliyetler ve oluşturduğumuz ortam sayesinde bunun eksikliğini hissetmiyoruz. Bazı arkadaşlarımız bayram iznine gitti. Ben de inşallah yılbaşında ailemle birlikte olacağım.”

‘HER AN HAZIRIZ’

Torun Kışla Hudut Karakolu’nda görev yapan kobra taktik tekerlekli zırhlı araç mürettebatından Piyade Uzman Çavuş Aykut Aydemir, duygularını şöyle dile getirdi:

“Kule üzerinde bulunan makinalı tüfek ile 1200 metreye kadar tespit ettiğimiz hedefleri etkili bir şekilde ateş altına alabiliriz. Kobra zırhlı aracının kulesi üzerinde bulunan termal gözetleme sistemi hedefleri gece de etkin şekilde ateş altına almamıza imkan sağlamaktadır. Gece ve gündüz her türlü hava şartında hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla devriye geziyoruz. Karakol komutanı ile irtibat halinde ihtiyaç duyulduğunda sorumluluğumuzdaki hudut hattının her yerine ulaşarak, derhal ateş edebilecek durumda hazır bekliyoruz.”

Daha sonra Torun Kışla Hudut Karakolu personeli yaptıkları duanın ardından kurban kestiler.

FOTORAFLI – Iğdır

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika