Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Doğuş Otomotiv’den Volkswagen açıklaması

01 Ekim 2015 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Kültür»Doğuş Otomotiv’den Volkswagen açıklaması
Doğuş Otomotiv’den Volkswagen açıklaması

Doğuş Otomotiv, tüm dünyada ve Türkiye’de etkilenen araçların detayının, Volkswagen AG’nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirleneceğini bildirdi.

Doğuş Otomotiv’den konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (EPA)’nın yayınladığı bir rapora dayanarak Volkswagen’in 2008-2014 model bazı dizel araçlarının ABD çevre standartlarına uymadığını tespit etmesini takiben başlayan süreçle ilgili Doğuş Otomotiv olarak gelişmeleri yakından takip etmekte, konuyla ilgili Volkswagen Grubu ile sürekli temas halinde bulunmaktayız.

Türkiye distribütörlüğünü üstlendiğimiz Volkswagen Grubu, konuyla ilgili şu anda hızlı, şeffaf ve kararlı çok kapsamlı bir araştırma gerçekleştirmektedir. Tüm dünyada ve Türkiye’de etkilenen araçların detayı, Volkswagen AG’nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirlenecektir.

Bununla birlikte, VW AG’ den yapılan açıklama uyarınca söz konusu durumdan etkilenen araçlar da dahil olmak üzere tüm araçlarımızın sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu da belirtiriz.”

Öte yandan Volkswagen otomobillerde ortaya çıkan emisyon aldatmacası Doğuş Otomotiv’i de etkiledi. Volkswagen bünyesinde bulunan araçları satan Doğuş Otomotiv hissesi, Volkswagen’in dünya çapında büyük tazminat davaları ile karşı karşıya kalacağı beklentisi ile düşüşe geçti.

Bazı modellerinin de yasaklanma ihtimali nedeniyle satışların düşeceği beklentisi de hakim durumda. Hisse yüzde 4’ün üzerinde düşüşle 10.90 TL seviyelerinde işlem görüyor.

Sahtekarlık yapan Volkswagen’in CEO’su istifa etti haberi

Volkswagen’e dünya öfkeli Türkiye suskun haberi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika