Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Şehit Polise, Yaşaması İçin Yaşar Adı Verilmiş

01 Ekim 2015 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Gündem»Şehit Polise, Yaşaması İçin Yaşar Adı Verilmiş
Şehit Polise, Yaşaması İçin Yaşar Adı Verilmiş

Iğdır’da geçen 8 Eylül’de bölücü terör örgütünün yola döşediği mayını patlatması sonucu şehit olan polis memuru 30 yaşındaki Yaşar Doğançay’a kendisinden önce bir kardeşinin ölmesi üzerine hem yaşaması, hem de babasının adı olan ‘Yaşar’ adı verildi. Şehidin babası 64 yaşındaki Yaşar Doğançay, “Oğlum Yaşar’dan önce bir oğlum doğum esnasında öldü. Bu bölgede bir gelenektir. Babanın ismini verirler. Çocuğumuza yaşasın diye Yaşar ismi konuldu” dedi.

Bolu’nun Dörtdivan İlçesi’ne bağlı 80 haneli Cemaller Köyü’nden 21 yaşındaki piyade çavuş Durmuş Yıldız ile 20 yaşındaki piyade er Mustafa Değercan 1995 yılında bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda şehit düşerken, köy mezarlığında yan yana toprağa verildiler. Geçen 8 Eylül’de ise teröristlerin yola döşediği mayını patlatması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Doğançay, 20 yıl sonra aynı köye şehit acısını yaşatırken, şehit askerlerin yanında toprağa verildi.

3 şehidin mezarları başında bayraklar dalgalanırken, ayrıca şehit Yaşar Doğançay’ın evinin yanındaki caminin bahçesinde şehit iki askerin isimlerinin bulunduğu levhalar yer alırken, yanı başlarında ise Türk bayrakları dalgalanıyor.

Şehidin eşi Gülistan Doğançay ile çocukları 2,5 yaşındaki Ömer Hilmi ile 6 aylık Ahmet Furkan Cemaller Köyü’ndeki baba ocağında bulunurken, Yaşar Doğançay çocuklarının ve gelinin ailesinin İstanbul’da bulunması nedeniyle önümüzdeki günlerde burada yaşamaya karar verdiklerini söyledi. Oğlunun Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olmasına rağmen polisliği tercih ettiğini, memurluğu sırasında Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladığını söyleyen Yaşar Doğançay, “Oğlum 5 yıldır polis memuru olarak görev yapıyordu. 2 yıldır da Iğdır’da görev yapıyordu. Ancak doğu görevini tamamlamak ve 2 yıl daha Iğdır da görev yapmak için dilekçe vererek müracaatta bulundu. Doğu vazifelerini tamamlayıp ailesine yakın bir şehirde görev almak istiyordu” dedi.

Oğlunun şehit olduğunu televizyonda yayınlanan haberlerden öğrendiğini belirten Yaşar Doğançay, “Oğlumun şehit haberini aldığımdan bu yana evde televizyonu hiç açmadık. Öncesinde ise yayınlanan hiçbir haber programını kaçırmazdım. O gün bugündür hiç haber programı izlemedim” diye konuştu.

Yaşar Doğançay oğluna kendisinin isminin verilmesiyle ilgili olarak ise, “Oğlum Yaşar’dan önce bir oğlum doğum esnasında öldü. Benim ismim Yaşar. Bu bölgede bir gelenektir. Babanın ismini verirler doğan bir sonraki çocuğa. Oğlumun da ismi bu nedenle Yaşar konuldu. Ayrıca çocuğumuza yaşasın diye Yaşar ismi konuldu” dedi.

MÇ(MÇ) – Bolu

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika