Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Masada neden Türk bayrağı yok önergesi!

01 Ekim 2015 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Gündem»Masada neden Türk bayrağı yok önergesi!
Masada neden Türk bayrağı yok önergesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin görüşme masasında İran İslam Cumhuriyeti’nin bayrağı olmasına rağmen Türk Bayrağı’nın yer almaması tartışma yarattı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, twitter hesabından Başbakan Davutoğlu’na, o görüntüleri sordu. Vural, “Sayın Başbakan, yabancı bir devletle yaptığın görüşmede Türk Bayrağı neden yoktu? Sen kimi temsil ediyordun?” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.


CHP’Lİ VEKİLDEN SORU ÖNERGESİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD’deki Birleşmiş Milletler toplantısında İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile başbaşa bir görüşme gerçekleştirmiş, görüşme masasında İran İslam Cumhuriyeti’nin bayrağı olmasına rağmen Türk Bayrağı yer almamıştı. Özellikle sosyal medyada hızla yayılan görüntüler üzerine CHP’li Eren Erdem harekete geçti. Erdem, TBMM’ye verdiği soru önergesinde Davutoğlu’na “İran bayrağı olmasına rağmen Türk bayrağı neden yoktu?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Eren Erdem önergesinde “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’ta bulunan Davtuoğlu, ikili görüşmeleri kapsamında ülke liderleriyle bir araya gelmiştir. Bu görüşmeler kapsamında İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile BM’de yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmiştir. Bu görüşme esnasında masada İran Bayrağı olmasına rağmen Türk Bayrağı’nın bulunmaması dikkat çekmiştir.” dedi.

Soru önergesinde Başbakan Davutoğlu’na şu sorular yöneltildi:

“O masada Türk Bayrağı’nın bulunmama nedeni nedir ve bu durum neden dikkatinizi çekmemiştir?

Bayrağımız sadece seçim zamanlarında mı aklınıza gelmektedir? Partiniz ve partinizin bazı kurucularınca Bayrağımız sadece şehit tabutlarına sarıp tabuta el koyarak oy toplamak için mi kullanılmaktadır?

Şehit cenazelerinde ağladığınızda samimi olduğunuz algısı yaratmak için yine vatan ve bayrak edebiyatı yapacak mısınız?

Haydi Bismillah seçim şarkısından sonra partinizce yine oy avcılığı ve duygu istismarı yapmak adına Türk Bayrağı Kanunu’na aykırı şekilde Bayrağımız seçim malzemesi olarak kullanılacak mıdır?

Benzer şekilde yollara, il ve ilçe binalarınıza Türk Bayrakları koyarak ve Türk Bayraklı rozetler takarak bayrak istismarı yapılacak mıdır?”

OKTAY VURAL TWITTER’DAN SORDU

Görüntülerle ilgili bir tepki de MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’dan geldi. Vural, twitter hesabından, görüşmenin görüntülerini yayınlayarak, “Sayın Başbakan, yabancı bir devletle yaptığın görüşmede Türk Bayrağı neden yoktu? Sen kimi temsil ediyordun?” sorularını sordu.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika