Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

IĞDIRLI İŞ ADAMINDAN IĞDIR PROJESİ

21 Kasım 2015 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»IĞDIRLI İŞ ADAMINDAN IĞDIR PROJESİ
IĞDIRLI İŞ ADAMINDAN IĞDIR PROJESİ

Iğdırlı iş adamı Bora Çakar Iğdır için tasarladığı projeyi Türk Kültür Haber’e anlattı:
“Ben Bora ÇAKAR TÜRSAB üyesi ve PERA BYK üyesi olarak bölgemiz için bir şeyler yapma arzusu içindeyim ve bölgemizi bu plit bölgeler içine alarak gerek Iğdırlı Hemşerilerimiz için yeni bir iş olanağı Gerkse bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayarak bölgedeki gençleri farklı yolara sapmasını engellemek ve onları eğiterek turizm cazibesi haline getirmek istiyoruz. Bu bağlamda bölgemizdeki tüm STK ve bölge insanlarımızın manevi desteğine ihtiyacımız olacaktır. Lütfen herkes kendi köyündeki eski mezarlıkların Tarihi önem taşıyan mağara, Kanyon,Tarihi esreler kültürel anlamda kaybolmaya yüz tutmuş kültür miraslarının listesini çıkararak tarafıma mail ile atabilirsiniz. göndereceğiniz her bilgi sizlere iş aş ve eğitim olarak geri dönecektir.
Turizm toplumda turizm bilinci oluşturarak ve gerekirse eğitimlerini vererek turizmle harmanlayarak barış tohumları ekmek istiyoruz.
Bu projenin amacı incoming turizmi yolu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki güvenlik ve eğitim sorununu ortadan kaldırarak, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasını sağlamaktır. Bu amaçla 4 ana başlık tespit edilmiştir.
1.Kampanya : Bölgedeki mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda ilk olarak güçlü bir kamuoyu desteği alınarak toplumun projeyi sahiplenmesi ve bölgede bir heyecan ve bilinç yaratılması hedeflenmektedir. Bunun için ulusal ve bölgesel bir tanıtım kampanyası yapılmalıdır.
2.İletişim : Projenin sağlam bir zemine oturması ve ilerlemesi için ilgili bakanlıklar, mülki amirlikler, yerel yönetimler,
STK’lar ve BYK’lar ile iletişime geçilerek, sürecin içinde yer almaları hedeflenmektedir. Süreç TÜRSAB’ın koordinasyonunda tüm bu paydaşların katılımıyla ilerleyecektir.
3.Eğitim : Bir hizmet sektörü olan turizm için olmazsa olmazlardan biri kalifiye eleman ihtiyacıdır. Proje ile bölgeye gelecek
Olan yabancı turiste birçok noktada hizmet verilecektir. Bu amaçla bölgede turizm bilinci oluşturmak ve acentacılık, rehberlik, Konaklama, yeme-içme gibi değişik hizmet dallarında çalışacak kalifiye eleman yetiştirmek adına eğitim altyapısı oluşturulması hedeflenmektedir.
4.Tanıtım : Yukarıda bahsedilen 3 maddenin hayata geçirilmesi yani altyapının oluşturulmasının ardından yurtdışı tanıtımların yapılması hedeflenmektedir. Bunun ile ilgili olarak yurtdışı fuar katılımları, yabancı tur operatörlerine inceleme gezileri düzenlenmesi ve medya tanıtımı yapılmalıdır.,” dedi.   Başarılar diliyoruz sayın Çakar.
Bora ÇAKAR
General Manager
info@bordoturizm.com.tr
cakarbora@hotmail.com
Gsm:+90 555 260 84 35
Tel: +90 212 233 09 34
Fax: +90 212 343 09 97
Web:www.bordoturizm.com.tr
Web:www.istanbulvize.org
Bordo İç ve Dış Tur.Otel. Sey. Acn.Tic.Ltd.Şti
Adres: Halaskar gazi cad. No: 168 D:314 Şişli /İstanbul

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika