Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

HAYALİ SEÇMENLER IĞDIR’DA OY KULLANDI

01 Kasım 2015 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Gündem»HAYALİ SEÇMENLER IĞDIR’DA OY KULLANDI
HAYALİ SEÇMENLER IĞDIR’DA OY KULLANDI

SEÇMEN SAYISINDA SIKINTI VAR

Akit Tv’de yapılan “Gündemin İzi” programında Emekli Kurmay Albay Ömer Karabiber çok önemli   bilgiler verdi. Milletvekili sayılarının adil dağıtılmadığını iddia eden Karabiber: “ Hakkari’deki seçmen sayısının 154.705 olduğu halde 3 milletvekili çıkarırken, Karabük:167.789, Karaman: 167.295, Yalova:166.060 seçmenle 2 milletvekili çıkarıyor. Burada büyük bir oyun var.

Burada Yüksek Seçim Kurulunu göreve çağırıyorum. Bu adaletsizliği onların düzeltmesi gerekir. Özellikle PKK’nın etkin olduğu illerin hepsinde oy artışının olması çok düşündürücüdür. Buralarda hayali kayıtların olduğu kesindir.

Iğdır’da bu seçmen artışından nasibini alan illerimizden. Iğdır’da HDP’nin neden kazandığını araştırmak gerekir. Bu oy artışını sadece nüfusun çoğalması ile izah etmek mümkün değildir. Çünkü seçmen sayısındaki artış ile nüfus oranlarındaki artış dengeli değildir. Iğdır’a taşıma oy olduysa, çevre illerdeki oyların düşmesi gerekmez mi? İlginç olan şudur ki çevre illerinde oy sayısı artmış. Bütün bu illerdeki nüfus artışını nasıl izah edeceğiz. Bu sonuçlara göre Güney Doğu’da yapılan seçimlerin sonuçları meşru değildir.

Biz bu oyunları Kerkük’te de gördük. Barzani Kerkük’e girdiği zaman ilk olarak nüfus dairelerini yakmıştı. Demek ki amaçları bu imiş. Tüm vatandaşları duyarlı ve dikkatli olmaya çağırıyorum,” dedi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler : ,
TemaFabrika