Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

ENGELSİZ ÇEVRE PARKLARI

28 Mart 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Gündem»ENGELSİZ ÇEVRE PARKLARI
ENGELSİZ ÇEVRE PARKLARI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Engelsiz Çevre Parkları Projesini SERKA’ya sundu.

Serhat Kalkınma Ajansının; “Kentsel Altyapının İyileştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ” kapsamında; İlimizde çocuk, genç, yaşlı ve özellikle engelli vatandaşlarımızın kentsel alanların olumsuz etkilerinden kurtulup kaliteli ve verimli zamanlar geçirebileceği özel oyun ekipmanları ve sosyal donatıları mevcut olan 1.418 m² ve 1.224 m² alan üzerindeki iki adet park projesinin tasarımı İl Müdürlüğümüzce yapılmıştır.

1.418 m² lik alana ait park projesinde; Geri dönüşüm kutuları, Mevcut trafo üzerine çevre bilincini artıracak bilgiler, Çeşme, Bakanlığımızın logo renklerinden oluşan abide, Kauçuk zemin kaplamalı yürüyüş yolu, Peyzaj çalışmaları kapsamında çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmaları, Üstü açık ve kapalı oturma bankları, İki ve üç kuleli çocuk oyun parkı, Engelsiz salıncak ve tahterevalli, zıp zıp vb. bulunmaktadır.

1.224 m² lik alana ait park projesinde; Mini basketbol, tırmanma, denge kurma gibi sportif faaliyetlerin yapılabileceği spor oyun aletleri ve fitness aletleri,  Engelli çocuklarımızın emniyetli ve güvenli bir şekilde oyun/spor ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla fitness spor aletleri ve döner platform gibi oyun aletleri yapılması, Ailelerin çatılı-masalı oturma grupları vasıtasıyla oturup dinlenebileceği alanlar bulunmaktadır.

“Engelsiz Çevre Parkı” projemize ait başvuru dosyası 23.03.2016 tarihinde Serhat Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Sn. Burak AYDOĞDU’ ya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sn. Hamdi Görkem GENÇTÜRK, İl Müdür Yrd. Muhammed BEKTAŞ, Şube Müdürü Üzeyir ŞİMŞEK ve Mimar Arzu ÜNLÜ ile birlikte teslim edilmiştir.

SERKA tarafından görevlendirilen bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi desteği ile incelenmesi neticesinde destek verilmesi kararının çıkması durumunda bu sene hayata geçecek olan park projemiz İl merkezimize canlılık katacak sosyal bir alan olacaktır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Hamdi Görkem GENÇTÜRK

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü

 

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

TemaFabrika