Dolar : Alış : 32.3271 / Satış : 32.3854
Euro : Alış : 34.4475 / Satış : 34.5096
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

AZERBAYCAN KÜLTÜR EVİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI

14 Ekim 2015 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Gündem»AZERBAYCAN KÜLTÜR EVİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI
AZERBAYCAN KÜLTÜR EVİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI

Kadıköy’de faaliyet gösteren Azerbaycan Kültür Evi 2015-2016 yılında kültür hizmetlerini geliştiriyor.  Dernek başkanı Hikmet Elp Azerbaycan kültürüne  hizmet eden yazar, şair ve sanatçıları destekleyeceklerini belirterek:

“2008 yılında Kadıköy’de kurulan İstanbul Azerbaycan Kültür Evi, İstanbul gibi büyük bir şehirde kültürümüze aidiyet duyan insanlarımız arasındaki büyük bir boşluğu doldurmak için yola çıktı. Bir çok ilkleri gerçekleştiren kuruluşumuz yedinci yılını başarıyla tamamladı. Bu sürede birçok sosyal ve kültürel etkinlik ve faaliyetlerini hayata geçirdikten sonra toplumumuzun ihtiyaçlarına cevap vermek ve kültürümüzü başta İstanbul olmak üzere, Türkiye’de tanıtmak amacıyla çalışmalarına şevkle devam etmektedir. Kendi kültürümüzden eksik yaşamakta olan hatta kültürümüze gittikçe yabancılaşan çocuklarımızın da tanıması amacı ile çeşitli konser, konferans, panel, kutlama ve anma etkinliklerinin yanı sıra, toplumumuzun kültür-sanat alanında yanlış ve eksik tanıtımların karşısını almak için yayınlarımızın yetersiz olduğunu gördük. Buradaki mevcut boşluğu değerlendirmek amacı ile kendi yayın evimizi kurarak yine bir ilke imza attık.
Söz konusu boşluğu yönetim kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda, Kültür Evimiz bünyesinde “Azerbaycan Kültür Evi Yayınları” adı ile hayata geçirdik. Bu çalışmamızda iki değerli genç yazarımızın eserlerini Türkiye okuyucuları ile buluşturmak, gençliğimize de fırsatlar sunulması ilkesi çerçevesinde hareket etmekteyiz. İlk sırada değerli şair ve yazarımız Yurtseven Şen’in “Ferize” Adlı romanı ile start vermekle birlikte, Azerbaycan’dan Elhan Hanalizade’nin Azerbaycan’da “Yol” adı ile yayınlanmış olan, filme çekilen ve sesli cd ye aktarılan romanını Türk edebiyatına “Sürgün” adı ile kazandırdık. Bu iki romanın da en önemli özelliği; Azerbaycan coğrafyasında son iki asırda milletimizin yaşamış olduğu acıları ve dramları, kişilerin hayatı üzerinden güçlü bir vurgu ile dile getirmeleridir. Her iki kitap da coğrafyamız üzerinde oynanan oyunları usta bir şekilde kaleme almıştır. Önümüzdeki günlerde edebiyat çevresi ile buluşturmayı düşündüğümüz kitaplarımızın yazarlarına şimdiden teşekkür ediyoruz,” dedi.

Dernek Başkanı  Hikmet Elp  tüm yazarlarımızı bu konuda yazılar yazmaya davet etti.

Garmon dinletisi.

Posted by Metin Yıldırım on 29 Mayıs 2015 Cuma
&skin=http://www.igdirhaber.com/wp-content/themes/yhaber/js/player/facebook.zip" width="670" height="480" >

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
TemaFabrika