Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

AVCILAR DİKKAT

14 Ocak 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»AVCILAR DİKKAT
AVCILAR DİKKAT

YASAL AVCI OLMAK İSTEYENLERİN DİKKATİNE

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır il Şube Müdürü Mete Türkoğlu tüm avcıları uyararak yasa ve yönetmeliklere uygun davranmalarını istedi.  Bilmeden yapılan bazı hataların çeşitli mağduriyetlere sebep olduğunu  belirten Türkoğlu: “İlimizde av merakı olan fakat sertifikası olmayan avcı adaylarının zor durumda kalmaması
için, yasal avcı olmaları ve kanunen avlanma pulu alarak avlanabilmeleri için ‘Avcı Eğitimi ve Avcılık Belgesi Verilmesi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’ kapsamında, avcı eğitim katılarak sekiz gün sürecek 34 saatlik kursa katılmaları ve sertifika almaları gerekmektedir.
Avcılık kursuna katılmayan hiçbir avcının avlanma belgesi ve pulu alamayacağı ve kaçak
avlanmaları halinde, idari para 350 lira ile 17 bin 700 lira ve avladıkları hayvan başına tazminat 50 TL ile 60 bin TL. para cezası uygulanacaktır. Bu duruma maruz kalmak istemeyen ve sertifikası olmayan avcı adaylarımızın 29 Ocak 2016 tarihine kadar Orman  ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğümüze ya da Halk Eğitim Merkezimize başvurarak gerekli  evrakları tamamlayarak başvurmaları gerekmektedir,” dedi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika