Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

31 MART DÜNYA AZERBAYCANLILARI SOYKIRIM GÜNÜ

02 Nisan 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»31 MART DÜNYA AZERBAYCANLILARI SOYKIRIM GÜNÜ
31 MART DÜNYA AZERBAYCANLILARI SOYKIRIM GÜNÜ

ASİM-DER VE BEYNELXALQ DİASPORA BAŞKANLARI  MİLLİ LİDER HAYDAR ALİYEV’İN  ANITINI ZİYARET ETTİLER.

         Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİM-DER  başkanı Göksel Gülbey ve Azerbaycan Beynelxalq Diaspora Merkezi (BDM)  Başkanı İsmayil Ağayev Celilabad’daki  milli lider Haydar Aliyev anıtını ziyaret ederek saygı duruşunda bulundular.

   31 Mart Dünya Azerbaycanlılar Soykırım Günü nedeniyle yapılan ziyarette çeşitli açıklamalar yapıldı.  Açıklamada Türklere yapılan zulüm ve işkenceler anlatılarak dünya kamuoyunun dikkatleri çekildi.  Konu ile ilgili değişik ülkelerde yaşayan akademisyenlerin Azerbaycan’a davet edilerek bilgilendirilmesi ve konu ile ilgili onların sunumlarına başvurulacağı bildirildi.

     1 Bilindiği gibi Azerbaycan’da 31 Mart günü,  “Azerbaycanlıların Soykırımı Günü” olarak ilan edilmiştir.   Azerbaycanlıların Soykırımı, yüzyıllar boyunca başta Ermeniler ve Ruslar olmak üzere çeşitli halkların Azerbaycanlılara karşı giriştikleri katliamları anlatır.  Azerbaycanlılara karşı yürütülen acımasız siyasetin çirkin yüzünü  ifade eder.

      Azerbaycanlıların Soykırım Günü,  26 Mart 1998 yılında, Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in bildirisi ile her yıl başlamış olup, her yıl 31 Mart   günü  ‘Azerbaycanlıların Soykırımı Günü’ olarak anılmaktadır.  Katılımcılar, anma etkinliklerinden sonra  Celilabad Rayonundaki  tarihi müzeyi ve  Beynelxalq Diaspor Merkezi’ni (BDM)  gezerek yetkililerden  bilgi aldılar.

11

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

TemaFabrika