Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

TÜRK KONSEYİ’NİN BUDAPEŞTE BÜROSU AÇILDI

22 Eylül 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»TÜRK KONSEYİ’NİN BUDAPEŞTE BÜROSU AÇILDI
TÜRK KONSEYİ’NİN BUDAPEŞTE BÜROSU AÇILDI

Budapeşte’de Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) ofisinin açılması, Türkçe konuşan milletlerin birliğinin bir yansımasıdır.

Sosyal bilimci, araştırmacı, yazar ve tercüman olan Metin Yıldırım’ın AZERTAC’ın “Bu ofisin açılışından ne bekleyebiliriz?” şeklindeki sorusuna: “Her şeyden önce Macaristan, Avrupa’nın ayrılmaz bir parçası olmakla beraber, tüm ülkelerle dostane ilişkiler kurma politikasına sahiptir. Türk Konseyi ile işbirliğine gelince, burada kapsamlı bir yaklaşım var. Başka bir deyişle, Budapeşte bu kuruluşla temel ortaklıklar kurarak tüm üye devletlerle etkileşim biçimini güçlendirmektedir. Bu olay aynı zamanda, Türkçe konuşulan devletlerin birlikteliğinin bir göstergesidir; en önemli Avrupa ülkelerinden biri olan Macaristan’ın bu üye devletlerle işbirliği yapmaya öncelik vermektedir. ”dedi.

Metin Yıldırım, zengin hidrokarbon ve diğer doğal kaynaklara sahip olan Türkçe konuşan ülkelerin, siyasi dayanışma ve verimli ekonomik işbirliğinin bir sonucu olarak Avrupa için yeni bir çekim merkezi haline geldiğini söyledi.

Açılış töreninde, Macaristan Dışişleri Bakanı ve Ticaret Bakanı Peter Siyarto, Türkiye Konseyi Genel Sekreteri Bağdat Amreyev, üye ülkelerin heyet başkanları – Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Kazakistan Büyükelçisi Macaristan Büyükelçi Nurbakh Rustamov bir konuşma yaptı.

https://azertag.az/xeber/Metin_Yildirim_Turk_Surasinin_Budapest_ofisinin_achilmasi_tarixi_qardasligi_olan_xalqlarin_birliyinin_tecessumudur-1333228

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler : ,
TemaFabrika