Dolar : Alış : 32.1650 / Satış : 32.2229
Euro : Alış : 34.8285 / Satış : 34.8912
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

NEVRUZ BAYRAMI BÖYLE KUTLANIR

21 Mart 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»NEVRUZ BAYRAMI BÖYLE KUTLANIR
NEVRUZ BAYRAMI BÖYLE KUTLANIR

İSTAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği düzenlediği bir gece ile Nevruz Bayramını kutladı. Gecede baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı gelenekleri hakkında bilgi verildikten sonra demir dövüldü, yumurta tokuşturuldu, üzerlik yakıldı, protokol ve misafirler sembolik Nevruz ateşinin üzerinden atladı.
Merkezi İstanbul Kadıköy de bulunan İSTAD- İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği İSTAD Genel Sekreteri Metin Yıldırım ve Azerbaycanlı öğrenci İSTAD üyesi Seide Ömer’ın sunumuyla Üsküdar Çamlıca Sefa Restuorant’ta muhteşem bir program ile geçmişten günümüze Nevruz Bayramı tüm geleneksel özellikleriyle canlandırıldı, kardeşlik havasında coşkuyla kutlandı.
Nevruz Bayramı ile birlikte Çanakkale zaferinin 103.yılı da kutlandı.
Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı gecede misafirleri ağırlayan İSTAD Yönetim Kurulu ve üyeleri adına bir konuşma yapan İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu” Nevruz Bayramı Türk Dünyasının ortak mirasıdır. 4000 yıllık geleneğidir. Birçok halkla birlikte Türklerin günümüze kadar yaşattığı kardeşlik, hoşgörü ve dayanışma bayramıdır.
21 Mart’ta insanlık adına birçok hadiseler yaşanmıştır. Bugün özellikle gece ve gündüzün eşit olduğu gündür. Toprağa, suya, havaya ve insanoğlunun kalbine yüce yaratanın merhamet ve bereketinin nakış nakış işlendiği gündür. Bu özel günümüz kutlu olsun.
Bugün aynı zaman da; 400 yıl etrafı dağlarla çevrili bir vadide Türk’ün yaşam savaşını İstiklalinin kazanıldığı varoluş günü ve bayramıdır. Oğuz Kağan bugünü kutsal saymış ve bayram gibi törenlerle kutlanmasını sağlamıştır.
Bugün aynı zamanda Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümüdür.
Çanakkale; Mazlumun zalime, haklının haksıza ve merhametin merhametsizlere galip geldiği yerdir.
Çanakkale şanla şerefle yazılan bir zaferdir. Çanakkale vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin hür yaşama aşkının ibret verici bir mücadelesi, yok edilmek istenen bir milletin imkânsızlıklara rağmen vatanını canı pahasına savunduğunun göstergesidir.

Tarih boyunca hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğü ile temayüz etmiş milletimiz; her türlü zorluğa karşı durmuş, kanı ve canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir. Bu özelliği ile hem esaret yüzü görmemiş hem de tüm dünya ya karşı barış ve huzurun teminatı, mazlum milletlerin de umudu olmuştur.
Çanakkale Sadece bir savaş gerçeği değil, insanlığa ibret olacak sonuçların da bir göstergesidir.
Çanakkale savaşları, aynı zaman da Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir Türk Milliyetçisinin ortaya çıkmasına vesile olmuştur.
1915 de Çanakkale de savaştığımız güçler aynıydı
1918 De Azerbaycan da Savaştığımız Güçler aynıydı
Kurtuluş Savaşında mücadele ettiğimiz güçler aynıydı
1992 de savaştığımız güçler aynıydı
Yıllardır mücadele verdiğimiz ve geçtiğimiz gün Zaferle sonuçlanan Afrin’de ki güruhlar da aynıydı ..
Biz birlik ve dayanışma içinde olduğumuz müddetçe karşımızda hiçbir güç duramayacaktır…
Bir daha ki bayramı inşallah işgal altında bulunan Karabağ da kutlarız
Bu duygularla Çanakkale zaferini 103.yıl dönümünde kutlar, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi ve Milli kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun”dedi.
Gecede Azerbaycan İstanbul Konsolosu Hayyam Daşdamirov ve Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba bire konuşma yapıp birlik ve dayanışma mesajları verdi.

Sahnede hazırlanan sembolik nevruz ateşinin üzerinden önce protokol sonrada salonda bulunan gençler atladı. Demir dövüldü, yumurta tokuşturuldu, salondaki tüm misafirlere nevruz yemişi dağıtıldı. Kadın kolları Başkanı Nebahat Kirman, Seide Ömer ve yönetiminin hazırladığı semeniler ve üzerlih yakma geleneği büyük ilgi gördü.
Gecede Sahne alan sanatçılar Şahruk Tağızade , Tuna Güvenç, Cengiz Yadigar, Yılmaz Yıldırım, Tekin Büyükkaya İSTAD Kardeşlik korosu ve Kafkas Halk Dansları gurubu katılımcılara Nevruz coşkusu yaşattılar.
Program sponsorları; Özdemir Polat, Ali Aşan, Servet Yenigün, Gökhan Türkeş Öngel ve Metin Yazar’a Plaket takdim edildi.
Gecenin sonunda günün anlam ve önemine binaen Şehit Anaları Derneği Genel başkanı Pakize Akbaba’ya Özel Plaket takdim edildi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

TemaFabrika