Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

GÜNEŞ ENERJİSİ PROGRAMI

06 Ocak 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Güncel Haberler»GÜNEŞ ENERJİSİ PROGRAMI
GÜNEŞ ENERJİSİ PROGRAMI

Güneşten Elektrik Üretimi Konulu Program Düzenlendi

 

Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü konferans salonunda  05.01.2017 tarihinde, yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden, elektrik üretimi yapmak için ihtiyaç duyulan teknik ve ekonomik bilgilerin olduğu program gerçekleştirildi. Programda, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) koordinatörü Sayın Burak Aydoğdu tarafından “Iğdır ve FV Güneş Elektriği” sunumunu yapıldı.

Programa Iğdır Valisi Sayın Ahmet Turgay ALPMAN, kurum Müdürleri ve teknik personellerin katılımları oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, “Güneşten elektrik üretimi konusunda, farkındalık oluşturmak ve bilgilenmek amacıyla Iğdır için her alanda bereketli bir yıl olmasını dilediğimiz 2017 yılının ilk haftasında sizleri burada ağırlıyoruz.

 İl Müdürlüğü olarak konunun bir tarafıyız. Güneş Enerjisi Santrali kurmak isteyen kurumların veya firmaların proje tanıtım dosyaları ile birlikte İl Müdürlüğümüze başvuru yapması gerekmektedir. 

Bununla birlikte çevre kirleticisi her hangi bir atık üretimi olmaması yönüyle, yeni ve yenilenebilir bir enerji kaynağı olan Güneş Enerjisinden elektrik üretilmesi konusu, sağlıklı bir çevre temin edilmesi adına önem arz etmektedir.

Dünyamız için sonsuz bir enerji kaynağı olan Güneşin Doğuşunu, bilindiği üzere ülkemizde ilk gören İl Iğdır’dır.  Bu yönüyle Güneş, ilimizin tanıtımı için bir reklam vesilesi iken ondan daha fazla faydalanmak, hem bir vefa gereği hem de doğal kaynaklarımızı tasarruflu kullanmak adına geleceğimiz için bir mecburiyettir.

“Güneş Fatura İstemez” sloganından hareketle, Güneş Enerjisinden her açıdan kazanç sağlanılacağı aşikârdır. Bu bağlamda Iğdır’ın gelişmesine katkı sağlamak için yüzümüzü Güneşe dönmeliyiz, onu ihmal etmemeliyiz ve bize bahşedilen bu nimetin kıymetini bilmeliyiz. Birazdan yapılacak olan sunum neticesinde elde edilecek bilgilerin, harekete geçilmesi adına ilk adım olacağı ve dolayısıyla İlimize fayda sağlayacağı kanaatindeyiz. 

Bu düşünceler ışığında hazırladığımız programımıza katılımlarınızdan dolayı başta Sayın Valimiz olmak üzere hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Burak AYDOĞDU sunumunda, “Iğdır’ın coğrafi ve topoğrafik koşulları güneş enerjisi yatırımına oldukça uygundur. Iğdır’ın 2600 saat yıllık güneşlenme süresi ve 1636 kWh/m2-yıl’lık güneş ışıması (solar radyasyon) ile yatırımların geri dönüş süresi, ortalama 5 yıl kadar bir sürede olmaktadır. Bu sebeple yatırımcı firmalar bundan yararlanarak, hem İlimize ciddi bir katkıda bulunabilirler hem de elde edecekleri maddi kazançlarla kendi ekonomilerine fayda sağlayabilirler” dedi.

Program Iğdır Valisi Sayın Ahmet Turgay Alpman tarafından SERKA Iğdır Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Burak Aydoğdu’ya plaket vermesiyle son buldu.
           Kamuoyuna saygıyla duyrulur.

 

 

                                                                                    Hamdi Görkem GENÇTÜRK

                                                                                   Çevre ve Şehircilik İl Müdürü

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika