Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

ERMENİLER YİNE “DEMİR YUMRUK” İSTİYOR

27 Mayıs 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»ERMENİLER YİNE “DEMİR YUMRUK” İSTİYOR
ERMENİLER YİNE “DEMİR YUMRUK” İSTİYOR

ERMENİLER YİNE AZGINLAŞTI
Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, bu yılın 27 Mayıs günü Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin iki gruptan oluşan bir istihbarat-sabotaj timinin Kelbecer bölgesine bağlı Yukarı Ayrım köyü istikametinde Azerbaycan topraklarının derinliklerine girerek, bölgede keşif ve sabotaj operasyonları yaparak, yollara mayın döşemek gibi terörist faaliyetler yapmaya çalıştılar. Bu gruplar, Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri tarafından fark edilince bazı Ermeniler kaçtı, altı Ermeni teröristin yakalanarak silahlarına el konuldu ve gözaltına alındılar.
Askeri kaynaklar, insanlığa karşı bu tür tehlikeli eylemlerin yeni bir çatışma kaynağı oluşturmayı, Azerbaycan’a karşı siyasi bir oyun amaçladığını belirterek:
“Unutulmamalıdır ki, Azerbaycan devlet sınırında sivillere yönelik sivil askeri operasyonlar ve kara mayınlarının döşenmesi gibi insanlık dışı muamele, sadece askerlerin yaşamları için değil, aynı zamanda sivil halka karşı da bir provokasyon örneğidir ve tamamen uluslararası hukuka aykırıdır. Dünya toplumunun ve diyasporanın yanı sıra Azerbaycan tarafı da “Barış” girişimi ve “Barış Çağrısı” yaparken Ermeni tarafı, bu tür provokasyonlara izin vermektedir.
Azerbaycan diasporasının bu aşamadaki barışı koruma hedefi, sadece Anavatan Azerbaycan’a değil, bölgemize, Güney Kafkasya’ya ve bir bütün olarak dünyaya barış getirmek ve katkıda bulunmaktır,” şeklinde değerlendirme yaptılar.
Anlaşılan Ermenistan tarafı “Demir Yumruğu” bir daha tatmak istiyor.

Metin Yıldırım

İstanbul

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika