Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

AVRASYA TÜRK DERNEKLERİ FEDERASYONU ÇALIŞTAYI YAPILDI

24 Temmuz 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»AVRASYA TÜRK DERNEKLERİ FEDERASYONU ÇALIŞTAYI YAPILDI
AVRASYA TÜRK DERNEKLERİ FEDERASYONU ÇALIŞTAYI YAPILDI

STK Bşk.larının Katılımıyla
I.TÜRK DÜNYASI ÇALIŞTAYI
YALOVA’DA TAMAMLANDI

Türk Boyları Şenliği kapsamında YAFEM’in desteği ve Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu’nun katkılarıyla Yalova’da birincisi düzenlenen festivale 30 stk temsilcisi katıldı.
Soydaş STK başkan ve temsilcilerinin katıldığı, iki gün süren çalıştayda; Eğitim, Medya ve İletişim; Hukuk ve İnsan Hakları; Kültür, Sanat ve Edebiyat; Ekonomi ve Yatırımlar; Göç ve Mülteci; Turizm ve Tanıtım; İç Siyaset; Dış Politika ve
STK’lar Arası İşbirliği konuları ele alındı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdulhamit Avşar’ın yönettiği çalıştayda Türk dünyasında yaşanan sorunlar, Türkiye’ye göç etmiş olan soydaşların problemleri, sorunların çözümüyle ilgili teklifler hakkında görüş alışverisinde bulunuldu.
Türkiye’ye sığınan Türk soylu göçmen ve sığınmacılara sahip çıkılması; kızların ve kadınların Afganistan’a deportlarının durdurulması gerektiği belirtilen çalıştayda soydaş STK’ların seçimler öncesi şemsiye üst birlik olarak bir çatı altında toplanmasına, soydaşları temsilen ortak adayların çıkarılmasına karar verildi.

Çalıştayda alınan kararların, tekliflerin ve istişare konularının bir komisyon tarafından derlenmesinin ardından bir deklarasyon halinde kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Cengiz, çalıştayın ikinci etabının Bursa’da düzenleyeceklerini ancak Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenleme arzularının da olduğunu ifade etti.
Türk Dünyası STK’lar Çalıştayı’na; Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu’nun dışında, Suriye Türkmen Dernekleri Federasyonu, Irak Türkmen Dernekleri Federasyonu, Afganistan Dernekler Federasyonu, Afganistan STK’lar Birlik Platformu, Uygur Akademisi, Türkiye-Azerbaycan Dayanışma Derneği (İSTAD), Kıbrıs Türkiye İşbirliği Derneği, Dünya Türkleri ve Akraba Toplulukları Der., Türkistanlılar Kültür ve Yrd. Der., Afganistan Türkleri Uluslararası Sos.Yrd.Der., Afganistan Hazaraları Der., Afganistan Türkmenleri Sosyal Yrd.Der, Kırgız Türkleri Der, Doğu Türkistan Vakfı, Doğu Türkistan Yeni Nesil Der., Terekeme-295739285_1974904759363827_6813544905490579910_nKarapapak Türkleri Der., Nogay Türkleri Der. Doğu Türkistan Dayanışma Der. Türkmeneli İnsan Hakları Der, Kerkük Kültür Der. Gagauz Dostluk Day. Der., Afgan-Türk Dostluk Der. Bulgaristan Türkleri Der. Bulgaristan Stratejik Arş. Mrk. Suriye Türkleri Yrd. Der., Irak Türkleri Yrd. Der., Kırım Türkleri Der., Tatar işadamları Der. Gagauz Türkleri Kültür Sanat Arşt. Mrk. Şanlıurfa Türkistanlılar Der., Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti, Doğu Türkistan Milli Merkezi, Türk Dünyası Uluslararası Gazeteciler Derneği ve Türk Kültür Platformu kuruluşları katıldılar.

Sadece İstanbul’da bir milyon Dış Türk menşeli seçmen oyuna sahip olduklarını, aktif olarak 300 bin seçmen üzerinde birinci derecede etkili olduklarını söyleyen Avrasya Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz; Bursa’da ikincisi düzenlenecek çalıştaya Balkan/Rumeli STK’larının da davet edileceği belirtti.

VİDEO  İÇİN TIKLAYINIZ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

TemaFabrika