Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

AZERBAYCAN’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU’NA  BİR  KADIN ELİ DEĞDİ

17 Kasım 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Azerbaycan Haberleri»AZERBAYCAN’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU’NA  BİR  KADIN ELİ DEĞDİ
AZERBAYCAN’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU’NA  BİR  KADIN ELİ DEĞDİ

Anadolu’da bir yer temiz ve düzenli, yapılan işler beğeni toplayacak kadar organize ise “Buraya kadın eli değmiş,” denir. Gerçekten de  Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na bir kadın eli değdi.  Sayın Nermine  Mustafayeva Başkonsolos olarak atandıktan sonra yapılan işlerde gözle görülür bir iyileşme görülmektedir.

Verilen resepsiyonlarda ve konsolosluk tarafından düzenlenen etkinliklerde bu durum açıkça hissediliyor. Resepsiyonlara veya etkinliklere giriş ile başlayan bir düzen, bir ciddiyet, bir resmiyet ve bir devlet ağırlığını hissediyorsunuz. Ancak bu resmiyetin yanında gülen bir yüz, sıcak, sempatik ve içten davranışlar ile konuklarıyla yakınlık kuran bir Başkonsolosun, davetliler üzerinde yarattığı güven duygusu da açıkça  hissediliyor.

nermin3Benim de katıldığım birkaç resepsiyon ve etkinliklerde özellikle yabancı misyon şeflerinin davranışları dikkatimi çekmişti. Yabancı misyon şefleri, Başkonsolos Sayın Nermine Hanım’la el sıkıştıktan sonra, etrafı saygı ve hayranlık içinde inceliyorlardı. Azerbaycan’ın kazandığı 44 günlük Vatan Savaşı yabancı misyon şeflerini etkilemiş olsa da, bu etkiyi organize bir şekilde sunan Başkonsolos Sayın  Nermine Hanım’ın emeği ve çabası çok büyüktür.

Yine Anadolu’da “Şeyhi müridleri uçurur,” diye bir söz vardır. Sayın Başkonsolosun başarısında, ekibinin etkisi de mutlaka vardır ama bu ekibi yönlendiren, iş bölümü yapan,   organizasyonun başında yine sayın Başkonsolos vardır. Son zamanlarda yapılan tüm etkinliklerde Azerbaycan Devleti’nin özgüveni zirve yapmıştır. Elbette 3000 civarında şehit veren  bir ülke, kazandığı zaferden gurur duyacaktır. Bu da Azerbaycan’ın en doğal hakkıdır.

Ancak, Azerbaycan’ın diaspora mücadelesi daha yeni başlıyor. Türkiye ve dünya kamuoyu Ermenistan’ın gerçek yüzünü görmüşken, Ermenilerin işlediği bütün cinayetler belgeleri ile birlikte hem Türkiye hem de dünya    kamuoyuna sürekli olarak servis edilmelidir.  İşte burada Başkonsolos Sayın Nermine  Hanım gibi kendisini yetiştirmiş, görev yaptığı toplumun bütün kesimleri ile dialog halinde olan diplomatlara  ihtiyacımız vardır.  Çünkü Sayın Nermine Hanım gibi diplomatlar düşmanı utandırır,  dostlarını yüceltir, ülkesinin tanıtımını zirvelere çıkarır.

Türk milletinin bir ferdi olarak sayın Başkonsolos Nermine Mustafayeva’ya teşekkürü bir borç biliyoruz.

Metin Yıldırım

Sosyal Bilimci/Yazar

Türk Kültür Platformu Başkanı

Konuşma Linki için TIKLAYINIZ

 

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

TemaFabrika