Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Rusya IŞİD’i vurdu ABD yalanladı

01 Ekim 2015 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Dünya»Rusya IŞİD’i vurdu ABD yalanladı
Rusya IŞİD’i vurdu ABD yalanladı

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suriye’deki Himeymim Hava Üssü’nden kalkan jetlerin, IŞİD’e ait sekiz hedefi vurduğu belirtildi.

Açıklamada, hava operasyonunda, DAEŞ’e ait silah, mühimmat ve yakıt depoları, araç ve iletişim merkezlerinin hedef alındığı ve dağlık alanda bulunan komuta merkezi gibi noktaların tamamen imha edildiği kaydedildi.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, hedeflerin, keşif uçuşları ve Suriye tarafından alınan bilgilerin kontrol edilmesinin ardından vurulduğunu söyledi. Konaşenkov, sivil alt yapının bulunduğu yerlere atış yapılmadığını ifade etti.

Rusya IŞİD’i vurduğuna dair görüntüleri yayınladı

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Rusya’nın Suriye’de muhtemelen DAEŞ güçlerinin bulunmadığı alanlara hava saldırısı yapmış göründüğünü söyledi.

Carter, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Suriye’de başlattığı hava operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Carter, bir gazetecinin “(Rusların) Hava saldırılarının IŞİD militanlarının bulunmadığı bir bölgede düzenlendiğini mi düşünüyorsunuz?” sorusunu, “Bilgiyi doğrulama konusunda dikkatli olmak isterim, ama öyle görünüyor ki, bunlar (hava saldırıları) muhtemelen IŞİD güçlerinin bulunmadığı bölgelerde oldu” şeklinde yanıtladı.

Rusya’nın, hava operasyonlarına başlama planını Bağdat’taki Amerikalı askeri yetkililere sadece bir saat önceden haber vermesini de eleştiren Carter, bunun profesyonelce bir davranış olmadığını kaydederek, iki ülke askeri yetkilileri arasında “sadece çat kapı uğramanın” ötesinde bir iletişim hattı bulunması gerektiğini söyledi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika