Dolar : Alış : 31.9675 / Satış : 32.0251
Euro : Alış : 34.5875 / Satış : 34.6498
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Mugabe BM’yi eşcinsellik dayatmasıyla suçladı

01 Ekim 2015 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Dünya»Mugabe BM’yi eşcinsellik dayatmasıyla suçladı
Mugabe BM’yi eşcinsellik dayatmasıyla suçladı

Parlamento açılışında, 1 ay önce yaptığı ulusa sesleniş konuşmasının aynısını okuyan ve durumu fark etmeyen Zimbabve Devlet Başkanı Mugabe, BM Genel Kurulu’ndaki hitabında da metne uymadı ve eşcinsel olmadıklarını haykırdı.

BM kürsüsünü eşcinsellik karşıtlığını bir kez daha göstermek için kullanan ve eşcinsel haklarının ‘dayatılmasına’ karşı çıkan 91 yaşındaki Zimbabve lideri Robert Mugabe, “Biz eşcinsel değiliz!” diye bağırdı.

Mugabe BM kürsüsünden seslendi: Biz eşcinsel değiliz

Batı’yı çifte standart uygulamakla ve kendi ülkesinin değerlerine zıt olan ‘yeni haklar oluşturmakla’ suçlayan Mugabe, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin devletlere diğerleri hakkında karar alma yetkisi vermediğini söyledi:

“Bu bağlamda, kendini ilan eden bazı insanlar var. Bu ilahlardan bağımsız düşünmeye ve hareket etme cesareti gösterenler de var. Bu cesareti gösterenlerin kurban edilmesine yönelik çifte standartlar uygulanmasına ve bu önemli meselenin siyasallaştırılmasına karşı çıkıyoruz.”

Bu sözlerinin ardından “Biz eşcinsel değiliz” diye bağıran Mugabe, karşı karşıya gelme, iftira ve çifte standartların değil, karşılıklı işbirliği ve saygının insan haklarını geliştireceğini söyledi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika