Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Kadir Topbaş New York’ta konuştu

01 Ekim 2015 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Dünya»Kadir Topbaş New York’ta konuştu
Kadir Topbaş New York’ta konuştu

BM’nin 2030 Kalkınma Gündemi’ne halka en yakın olan yerel yönetim temsilcileri olarak ortak olmak istediklerini belirten Kadir Topbaş, sorunların ancak yerinde görülerek yerelden çözülebileceğini söyledi. “Sadece uluslar için değil, bütün dünya insanlığının geleceği için nerede hangi katkıyı sunabiliriz” düşüncesiyle çalışmak gerektiğinin altını çizen Topbaş, hızla gelişen dünyada bütün insanlığın kaderinin birbirine bağlı hale geldiğini belirtti.

Topbaş, şöyle konuştu; “Dünyanın çok ciddi bir göçmen ve sığınmacı sorunu var. Sadece İstanbul’da 350 bin, Türkiye genelinde 2 milyonun üzerinde göçmen var. Bu insanlar her türlü riski göze alarak dünyanın her noktasına sirayet etmeye devam edecekler. 2010’da Mexico City’de 2030 yılının şehirlerini konuştuğumuz toplantıda “Eğer önlem alınmaz ise yüzer- gezer nüfus Dünya’nın geleceğini tehdit eder hale gelecek. Göçmen ve sığınmacı sorununu çözemezsek şehirlere akın eden göçmenler bilim kurgu filmlerde olduğu gibi kanallarda yaşamak zorunda kalacaklar” demiştim. Bu göçmenlerin yerinde bizler de olabilirdik. Göçmen ve sığınmacı sorununa hassasiyetle yaklaşmalıyız”…

UCLG Dünya Başkanı olarak, yerel yönetimlere kaynak ayrılarak dünya insanlığının sorunlarının çözülebileceğine inandığını vurgulayan Topbaş, “Bizler gezegenimizin ve bizden sonraki kuşakların yarınlarını hazırlıyoruz. Günümüzde bir olay sadece kendi coğrafyasında kalmıyor. Bütün dünyayı etkiliyor. Dünyanın sorunları da yıllar geçtikçe hızla artıyor. Bütün ulusların, sivil toplum kuruluşlarının, hatta bireylerin dünyanın geleceği konusunda hassas davranmaları gerekiyor. 2030’a giderken, BM’nin ortaya koyduğu ve önemli gördüğüm 17 maddelik hedeflerin her birinin bütün ülkelerde ve yerel yönetimlerde nasıl uygulanabileceği konusunda çalışmalar yapmak gerekiyor.

Topbaş, Başkanlığını sürdürdüğü BM Yerel Yerel Yönetimler Danışma Komitesi UNACLA’nın toplantısına da katıldı. 15 Nisan’da Nairobi zirvesinde alınan kararların görüşüldüğü toplantıya icra direktöre Johan Closs başkanlık etti. Toplantıda UNACLA’nın yeni üyeleri de hazır bulundu. 20 üyeli UNACLA toplantısına Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatının 10 bölge başkanı da katıldı. Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yerel yönetimlerin güçlü sesi yolundan atılması gereken adımlar tartışıldığı toplantıda alınan kararlar BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’a rapor olarak sunulacak.

Kadir Topbaş Ford Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenen “Kentleşmenin ve Kentsel Kalkınmanın Geleceği” programına da katıldı. Topbaş, konuşmasında kent yöneticiliğinin halkın ihtiyaçlarına en doğru cevabı verebilecek makamlar olduğunu söyledi. 11 numaralı kentsel hedefin uygulanmasında yerel yönetimlere yeterli kaynak ve kapasite sağlanması halinde başarıya ulaşılabileceğine inandığını belirten Topbaş, kentlerin yeniden öne çıktığı günümüz dünyasında bütün insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğunun da altını çizdi.İBB ve UCLG Başkanı Kadir Topbaş, zirvede aralarında Şili Cumhurbaşkanı Michelle Bachelet ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de bulunduğu bazı devlet başkanları ve başbakanlarla da ayaküstü görüşme fırsatı buldu.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika