Dolar : Alış : 32.0060 / Satış : 32.0636
Euro : Alış : 34.6590 / Satış : 34.7215
HAVA DURUMU
hava durumu

igdir

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 20 Kategoride 474 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

“Kadınlar Sokağına Sahip Çıkıyor Projesi” –

07 Mart 2014 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Dünya»“Kadınlar Sokağına Sahip Çıkıyor Projesi” –
“Kadınlar Sokağına Sahip Çıkıyor Projesi” –

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, “Bizi ‘Sen oralısın, buralısın. Sen Alevisin sen Sünnisin. Senin başın açık, senin kapalı’ diye ayırıp birbirine düşürenlere karşı, kadınlar tek olup bunların hesabını soracağız” dedi.
Tamaylıgil, Antalya Kültür Merkezi’nde “Kadınlar Sokağına Sahip Çıkıyor Projesi”nin rozet takma töreninde yaptığı konuşmada, adı “ak” olup da alnı kara olanların bulunduğu Türkiye’de, Antalya’nın soyadında hem “ak” hem de “aydın” olan bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanslı olduğunu söyledi.
Kadının her başarının mimarı olduğunu belirten Tamaylıgil, Türk kadınlarının kurtuluş mücadelesinde “Ya istiklal ya ölüm” diyerek bağımsızlık için mücadele ettiğini hatırlattı. Kadınların vatanına, toprağına, evine, sofrasına ve aydınlık geleceğine sahip çıkması için bir ve diri olması gerektiğini vurgulayan Tamaylıgil, “Bizi ‘Sen oralısın, buralısın. Sen Alevi’sin sen Sünni’sin. Senin başın açık, senin kapalı’ diye ayırıp birbirine düşürenlere karşı, kadınlar tek olup bunların hesabını soracağız. Vatan evlatlığının hakkını vereceğiz. Ayakkabı kutusunun içinden çıkanlarla onur sahibi değiliz. Biz yoksuluz ama alnımız ak. Biz yarın için heyecan duyuyoruz” diye konuştu.
Cumhuriyet devriminin aynı zamanda kadın devrimi anlamı taşıdığını vurgulayan Tamaylıgil, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kadın, cumhuriyetle seçme ve seçilme hakkına, birey olarak özgürlüklerine kavuştu. Kadınlar bu nedenle cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin tabelalarına yazılmasından ‘yerine sığmıyor’ diye rahatsız olanlar, 30 Mart’ta bu cumhuriyetin kadınlarıyla karşı karşıya geleceklerdir. Cumhuriyet kadınları aydınlık için mücadele edecek, ‘Bizi birbirimize düşüremezsin, biz kardeşiz’ diyecekler.”
Bedenleri ilgili kararları verenlere karşı “dur” demek için oy kullanacaklarını anlatan Tamaylıgil, herkesin mevki sahibi olabileceğini, önemli olanın ise o mevkinin hakkını verebilmek olduğunu kaydetti.
Tamaylıgil, Türkiye’nin kul hakkı yemelerine rağmen halkın suratına bakmaktan utanmayanlardan hesap sorması gerektiğini dile getirdi. Tamaylıgil, konuşmasının ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın ile projeye katılan kadınlara rozet ve fular taktı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika